След 2 години забавяне и буксуване заради чиновнически спорове най-сетне

...
След 2 години забавяне и буксуване заради чиновнически спорове най-сетне
Коментари Харесай

След 2 години буксуване агроведомството пусна прием за прокарване на интернет в селата

След 2 години закъснение и буксуване поради чиновнически разногласия най-накрая министерство на земеделието разгласи банкет за пробутване на широколентов интернет в селата. За задачата се предлага асимилиране на 82 млн. лева от Европейски Съюз. Крайният период за подаване на планови оферти е 1 юни 2021 година

Помощ ще се дава единствено за покриване на достъп от последващо потомство на по този начин наречените “бели зони”, където понастоящем няма построена мрежа. Те съставляват 59 общински територии с техните обитаеми места, в които ще бъдат и допустимите по подмярката вложения. С парите ще се построяват нови, оптични, кабелни линии за уголемение на към този момент построена обществена широколентова мрежа за транспорт на данни и услуги за достъп до интернет.

Единствен претендент за парите ще може да е Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) към Министерския съвет. Агенцията има функционалности по издаване, налагане и надзор на политики, правила и положителни практики в региона на електронното ръководство.

Чиновнически неуредици забавиха старта

Именно неуредици сред служителите на Министерство на земеделието и организацията доведоха до 2 години отсрочване на старта, а най-после през 2020 година Министерство на земеделието се отхвърли от 30 млн. евро за пробутване на интернет и пи пренасочи за дотации поради ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР