След 18-годишна кариера в Рома Даниеле де Роси изигра последния

...
След 18-годишна кариера в Рома Даниеле де Роси изигра последния
Коментари Харесай

Емоционалното сбогуване на Де Роси с "Рома"

След 18-годишна кариера в " Рома " Даниеле де Роси изигра последния си мач за клуба. Халфът влезе като промяна в дуела с " Парма " от последния кръг в Серия А, извоюван с 2:1, и беше изпратен от повече от 62 хиляди почитатели на " вълците ".

След края на срещата Де Роси беше награден от легендата Франческо Тоти, с който игра в продължение на 16 години. Принца на Рим приключи кариерата си преди две години, а в този момент договорът на неговия правоприемник като капитан не беше възобновен.

Де Роси (35 г.) дебютира за " Рома " през октомври 2001 година, едвам на 18 години. Той изигра общо 616 мача за първия тим и означи 63 гола. Пред него във връзка с изиграните мачове е само Тоти със 786.



С екипа на " Рома " той е повторен притежател на Купата на Италия (2007 и 2008 г.) и печели Суперкупата на Италия през 2007 година Де Роси е международен първенец с Италия от 2006 година Все още не се знае дали халфът ще продължи кариерата си.

В обществените мрежи халфът популяризира прочувствено известие за всички почитатели. Той разгласява своя фотография като дете с екип на " Рома ". " Ако някой ми беше споделил, че ще изигра над 600 мача за обичания си тим, щях да му кажа, че единствено и един ще ми бъде задоволителен. Да играя 16 години паралелно до моя кумир беше огромна чест ", написа Де Роси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР