След 14 години на поста, изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен

...
След 14 години на поста, изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен
Коментари Харесай

Босът на Rolls-Royce увеличи продажбите 6-кратно и сега се пенсионира

След 14 години на поста, изпълнителният шеф на Rolls-Royce Торстен Мюлер - Отвос разгласи, че ще се отдръпна. Пенсионира се мениджърът, управлявал най-дълго компанията през последния близо век, като също така може умерено да се твърди, че точно той вдъхна на първокласната марка нов живот - и реализира голям растеж в продажбите, написа CNBC.

Прераждането на RR

Както споделя самият Мюлер - Отвос, когато се причислява към Rolls-Royce през 2009 година, това е елитна, само че доста бързо застаряваща марка. Най-добре го демонстрира тогавашният флагман Phantom - комфортен и не прекомерно незабравим първокласен автомобил за богаташи в " златна възраст " с персонални водачи.

Изпълнителният шеф организира серия срещи с персонални банкери, с цел да разбере по какъв начин се трансформира клубът на най-заможните в епохата на милионерите от софтуерната сфера. " Този миг ми отвори очите. Всички персонални банкери ми споделиха, че клиентите им стават по-млади, избират по-неформална среда и измежду тях има доста повече дами ", споделя Мюлер - Отвос.

Именно това е и повода за появяването на доста по-младежки модели като Wraith, Dawn и Cullinan, които влизат в автопарка на баскетболисти от NBA и ред други известни спортисти. Първият Rolls-Royce електрически автомобил - Spectre, е разпродаден чак до 2025 година, макар стартовата си цена от над 413 000 $.
 Rolls-Royce продаде рекорден за цялата си история брой коли през 2022 година
Rolls-Royce продаде рекорден за цялата си история брой коли през 2022 година

Луксозната марка предвижда резистентен интерес и през актуалната година

Средната възраст на клиентите пада от 56 година на 43 година Един от петима е обществена персона.

Видими резултати

Торстен Мюлер - Отвос среща цели нови генерации с марката Rolls-Royce, като прави това освен посредством нови модели, които са подобаващи за тях.

Bespoke програмата разрешава на всеки покупател да избере платове, цветове, материали и скица на осветление в купето - за в действителност персонализиран автомобил. Това е скъпа услуга и способства за удвояване на междинната цена на колите, които Rolls-Royce продава - до към половин милион евро броя.
 Rolls-Royce минава на ток до края на десетилетието
Rolls-Royce минава на ток до края на десетилетието

Сбогом, V12

А бройките са доста - през първата година на Мюлер - Отвос се продават по 1000 автомобила, а към този момент приказваме за по 6000.

Бъдещето

" Марката през днешния ден е съвременна. Бих споделил, че още веднъж е готина ", разяснява 63-годишният изпълнителен шеф. На поста ще го размени актуалният началник на английското поделение на BMW Крис Браунридж.

Самият Мюлер - Отвос обаче е безапелационен, че провокации няма да липсват - дори и първокласният сегмент не е ваксиниран от резултатите на рецесията. Неговият правоприемник ще би трябвало да се погрижи за това Rolls-Royce да остане все по този начин " готина " марка в очите на богатите хора.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР