След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме,

...
След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Единствената вина на Радев е, че даде шанс на Петков и Василев

След 12 години ръководство на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е допустима смяна. И натоварени с доста упования, разочарованието беше доста бързо и от огромната обич, се получиха огромните запаси в хората, в това число и в мен.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия тази заран. Тя разяснява настоящите тематики от дневния ред на страната – идните избори и събитията, довели до тях, както и тематиката за доставките и цената на природния газ.

Остана една мъка по-късно ръководство. Сякаш стана война сред разнообразни лобита. Обвиненията сред „ Продължаваме промяната” и „ Има подобен народ”, и по-малко останалите партии, сякаш обясниха на нас българските жители, че борбата беше на едни пари против други пари. Ето това кара жителите да не гласоподават на избори, разяснява Йотова.

Според нея по-малко хвалебствия и повече натурализъм няма да навредят на никого. Визирайки изявления на някогашния министър-председател Кирил Петков, Йотова акцентира, че вместо признание на грешките, виждаме „ една тийнейджърската упоритост и пояснение на доста тежките проблеми и нерешени проблеми, които кабинетът завеща”.

По думите на Илияна Йотова президентът Румен Радев има единствено една виновност във връзка с Кирил Петков и Асен Василев, които участваха като министри в негов длъжностен кабинет, а, точно им е дал късмет.

Те се обърнаха против президента, вместо да търсят съюз. Този, който ги поучава, явно не им мисли положителното, разяснява още вицепрезидентът.

Запитана за тежките рецензии, които прелетяха сред Радев и Българска социалистическа партия след нереализирането на третия управнически мандат, Йотова сподели: Нито аз, нито президентът имаме проблем с Българска социалистическа партия. Очевидно те считат, че част от неуспехите им се дължат на президентската институция.

Вицепрезидентът напомни, че през днешния ден следобяд ще има изключителна значима среща на „ Дондуков” 2. Тогава Радев ще се срещне със притежателя, управлението на строителната компания и проектанта на междусистемната газова връзка с Гърция.

Служебният кабинет би трябвало да реши въпроса, а другите просто могат да приказват, съобщи Йотова по отношение на подсигуряването на доставките на природен газ за идния зимен сезон.

Според нея митингите пред президентството несъмнено са политически стимулирани, само че акцентира, че и един човек да има пред постройката – явно той има своите претекстове.

Категоричното ми мнение е, че България би трябвало да търси решение за газа с всички свои европейски сътрудници. Решението е общоевропейско, заключи вицепрезидентът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР