След 11 месеца разследването срещу Ивайло Московски за смъртта на

...
След 11 месеца разследването срещу Ивайло Московски за смъртта на
Коментари Харесай

Скандална прокурорка оневини Московски за инцидента със сина му

След 11 месеца следствието против Ивайло Московски за гибелта на 3-годишния му наследник е прекъснато с аргумента, че някогашният транспортен министър не е бил задължен да знае разпоредбите за сигурност и ръководство на моторните шейни. Прокурорката от СГП Емилия Варадинова, която подписва постановлението за оневиняването на Московски, се счита за галеница на основния прокурор Сотир Цацаров.
След 11 месеца прокуратурата приключи следствието против някогашния транспортен министър Ивайло Московски. Инцидентът с моторната шейна, ръководена от него, при който на 2 февруари м.г. почина 3-годишният му наследник, е случайност и Московски не носи отговорност за злополуката. Няма данни за закононарушение, счита прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура, оповестява " Сега ".

Ивайло Московски подаде оставка от поста министър на превоза поради злополуката край Своге, при която починаха 20 души. Правителството го изпрати незабавно на поста вицепрезидент на Черноморската банка.

" Сега " оповестява детайлности от постановлението на прокурор Варадинова, която развива тезата, че несъмнено гибелта на детето е поради рухването от шейната, ръководена от татко му. Има случай, само че това не значи, че лидерът е имал отговорно държание, написа прокурорката. Според нея би трябвало да бъде несъмнено потвърдено, че произшествието е в причинно-следствена връзка с държанието на лидера и с нарушаване на разпоредбите за ръководство на снегомобил. Тя счита, че става дума за инцидентно действие и деецът не следва да отговоря за него, тъй като не бил задължен и не могъл да планува последствията. Не са нарушени нормалните практики за ръководство на шейна, приема Варадинова. Според нея Московски не е бил осведомен с техническите данни на шейната, нито с разпоредбите за ръководството й, нито с каква скорост може да я кара, нито каква екипировка е нужна, нито че трасето не е за шейни.

Вижте повече за прокурор Варадинова в материала ни: Прокурорката, „ оневинила “ компаниите до Пеевски, се оказа галеница на Цацаров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР