След 11-месечно разследване е внесен обвинителен акт срещу Георги Енев

...
След 11-месечно разследване е внесен обвинителен акт срещу Георги Енев
Коментари Харесай

Обвиненият за измама с кремации Георги Енев изрично заявявал да не се отварят урните

След 11-месечно следствие е импортиран обвинителен акт против Георги Енев за машинация, обвързвана с кремация, съобщи Невена Зартова, административен началник на Софийска районна прокуратура.

“Майката на обвинения Георги Енев е притежател на погребална организация в гр. Банкя, само че действително активността в нея се реализира от сина ѝ - Георги Енев. Агенцията е била трансферирана на трето лице - една жена, само че активността още веднъж траяла да се прави от обвинения ”, сподели Невена Зартова.

Георги Енев бил прочут на локалните под името “гробарят ”. В интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година е заблудил 20 близки, че ще кремира техните родственици, 28230 лева е общата сума, с която ги ощетил. Той не прави уговорената кремация, като вместо това погребвал труповете в нерегламентирано гробище в с. Клисура.

Към момента са открити 12 от общо 20-та натрупа, 8 не са открити.

“В множеството от случаите обвиненият дал на околните на потърпевшите хора урни, в които следвало да се намира прахът на умрелите. Енев категорично заявявал да не се отварят урните. До труповете се стига след показанията на един очевидец по делото и разпит на няколко очевидци, участвали на едно от погребенията. Установили са съществуването на човешки остатъци, намиращи се наоколо до мястото на ритуала. Разследването е завършило, наблюдаващият прокурор през днешния ден внася обвинителен акт за машинация. Установено е лицето, което е помагал на Енев с изкопаването на местата. По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени голям брой дейности - разпит на очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит ”, акцентира още Зартова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР