След 11 години бягство от правосъдието осъденият на доживотен затвор

...
След 11 години бягство от правосъдието: връщат у нас осъденият за двойното убийство пред дискотека "Соло"

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

След 11 години бягство от правосъдието: връщат у нас осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“

След 11 години бягство от правораздаването наказаният на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “ Илиян Тодоров би трябвало да бъде върнат у нас. За екстрадицията му заяви основният прокурор Борислав Сарафов на 14 февруари.

Тодоров беше арестуван на летището в Ташкент

предходната година преди полет за Истанбул. От прокуратурата тогава оповестиха, че е бил спрян за инспекция, след което е открито, че паспортът му е фалшифициран и той е задържан.

Той беше наказан дефинитивно за двойното ликвидиране през 2013 година. Преди това съдът на първа инстанция го оправда и се допуска, че точно тогава мъжът е съумял да се укрие в чужбина.

SafeNews напомня, че Илиян Тодоров е открит в Узбекистан. Местните управляващи към този момент са му повдигнали обвиняване за потребление на подправени документи, след което той ще бъде екстрадиран у нас.

Всичко стартира на 18 април 2009 година Тогава 21-годишният вратар на националния тим по хокей Кирил Въжаров чества с компания рождения ден на своя другар Васил Александров. След дискотеката, до момента в който чакат такси, към тях се доближава чужд мъж с нож. Без каквито и да е кавги, непознатият нанася няколко удара по телата на Кирил, Васил и на още едно момче.

Нападателят бяга с такси от местопроизшествието. Два дни по-късно самичък се предава в полицията, само че с радикално изменена осанка. По време на делото Илиян Тодоров по този начин и не даде пояснения, само че процесът беше придружен с голям брой кавги, главно свързани със съдебно-медицинските експертизи, които трябваше да потвърдят с какво оръжие са нанесени съдбовните удари. Преди края на делото юристът на Тодоров се самоуби.

 

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР