След 10 дни Национален синдикат Защита ще се срещне с

...
След 10 дни Национален синдикат Защита ще се срещне с
Коментари Харесай

Здравен синдикат обсъжда протест, ако няма увеличение на заплатите

След 10 дни Национален профсъюз " Защита " ще се срещне с представители на Министерство на здравеопазването (МЗ), с цел да им бъде обяснено дали ще им бъдат вдигнати заплатите в бранш " Здравеопазване " . Това стана ясно след среща на синдиката във ведомството със зам.-министър Георги Йорданов във връзка настояванията им, приемането на бюджета и свадите към и. На срещата не са взети никакви решения, бяха разочаровани от синдиката. Те обаче ще проявят още малко самообладание и след 10 дни ще се срещнат още веднъж с управлението на Министерство на здравеопазването. Следващата седмица обаче синдикатът привиква представителите си и ще разиска подготвеност за протестни дейности. Това съобщи Красимир Митов, ръководител на профсъюз " Защита ".

По думите му има разминавания сред управляващите за нарастването на бюджета за здраве. Сутринта провели среща с ръководителя на здравната комисия доктор Антон Тонев, който споделил, че нарастването е 25%, от Министерство на здравеопазването обаче отричали.
 Депутатите се захванаха с Бюджет 2022, а от ГЕРБ със заглавието
Депутатите се захванаха с Бюджет 2022, а от ГЕРБ със заглавието

Кирил Петков и Асен Василев са в пленарна зала

" Притеснени сме какво ще стане с добавката от 1000 лева за първа линия по време на пандемията от ковид и с 650 лева за доктор, сестра, санитар. Няма отговор на нито един въпрос. Няма да правят отстъпка медиците от това, което желаят ", изясни Митов.

Ако им бъдат отстранени добавките, по думите му - заплатите в бранш опазване на здравето остават най-ниските в страната, междинна заплата 1000 лева После ще се питаме къде са лекарите, сестрите и за какво отиват в чужбина. Това е единственият бранш без нарастване на заплатите, добави той.
 Два часа депутати разпитват какви средства е отпуснала НЗОК на огромни лечебни заведения за пандемията
Два часа депутати разпитват какви средства е отпуснала НЗОК на огромни лечебни заведения за пандемията

НЗОК от самото начало на изключителното състояние е заплащала активността на лекарите на първа линия - 1200 лева

На срещата от Министерство на здравеопазването споделили още да се извърнат към министъра на финансите Асен Василев, в тази връзка синдикатът " предлага Министерството на здравеопазването да се трансферира в Министерството на финансите " .

По време на диалозите през днешния ден е станало ясно още, че няма да има промени в Спешната помощ на този стадий . Обсъдена е. Синдикат " Защита " упорства за оставката на управлението, както и за инспекция на Александровска болница поради.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР