След 1-ви октомври 2023 г. плащанията по банков път към

...
След 1-ви октомври 2023 г. плащанията по банков път към
Коментари Харесай

От понеделник: Плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови сметки в БНБ

След 1-ви октомври 2023 година заплащанията по банков път към Национална агенция за приходите ще се правят по пет нови банкови сметки в Българска народна банка. Това оповестяват от приходната организация.

Новите банкови сметки ще са предопределени за заплащане на налози, социалноосигурителни вноски, здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, наложително събирани от обществен реализатор. Плащанията в законоустановеният период, следва да правите по плануванаъа сметка за съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите сте регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство, респ. е записано лицето, чийто обществени отговорности заплащате. Просрочените отговорности, събирани от обществен реализатор, в това число в осъществяване на натрапен запор, също ще се заплащат по една сметка за цялата страна.

Преводите към приходната организация ще продължат да се реализират от всяка банка в страната или различен снабдител на платежни услуги, съгласно цените на съответните финансови институции.

До края на месец септември 2023 година заплащанията следва да правите по досегашните банкови сметки.

Клиентите на Национална агенция за приходите могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и виртуалния ПОС - е-услугата за заплащане в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

Информация за новите банкови сметки ще може да намерите след 01.10.2023 година на уеб страницата на организацията, на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 съгласно цената на съответния оператор или в офис на Национална агенция за приходите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg