Славното българско поколение актьори – Георги Георгиев-Гец, Павел Попандов, Мария

...
Славното българско поколение актьори – Георги Георгиев-Гец, Павел Попандов, Мария
Коментари Харесай

Прочетете и научете къде се намира днес корабът от „Васко да Гама от село Рупча“

Славното българско потомство артисти – Георги Георгиев-Гец, Павел Попандов, Мария Каварджикова, Георги Мамалев, Стойчо Мазгалов и още 21 други вземат участие в шест серийния детски авантюристичен от 1986 година на режисьора Димитър Петров „ Васко да Гама от село Рупча “. Каква е ориста на кораба, къдено са осъществени фотосите?
Построен е през 1979 година по датски план в Швеция, явно заради което е получил името SCANDINAVIA. Корабът е от вида „ ро-ро “ и е бил оборудван съгласно тогавашните съвременни условия.

Две години по-късно е закупен от Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Международен автомобилен транспорт (стопанско обед ” и в град Копер (Югославия) на него е издигнато българското знаме. В края на 1981 година е преименуван на „ Царевец “ и е възложен за постоянна употреба на Параходството БМФ, което по това време дава екипажи на СО-МАТ от аварийния състав на своите фериботи. В сходство с високите условия, командните и изпълнителски фрагменти на фериботите са били доста надеждни, с висока степен на подготовка. Идеята на тази скица на потребление е продавачът да се лиши от опцията за приемане на неустойки при вероятно отклоняване от плануваното разписание, както и да се предотвратят възможни неуредици при банковите транзакции. Високата отговорност на екипажа, поел новозакупения транспортен съд, е разрешила неговото отплуване в рамките на избраното време.
Така, „ Царевец ” става част от търговски флот на България. През 1986 година е употребен за фотосите във кино лентата „ Васко да Гама от село Рупча “. През 1988 година е закупен от английска компания, преоборудвала го във ферибот, употребен за корабоплаване в Ламанша под разнообразни имена: „ Fiesta ”, „ Fantasia ” и „ Stena Fantasia ”. След 7-годишна вярна работа е закупен от Полша и след главния му ремонт в Гданск се употребява и до през днешния ден по преназначение в Балтийско море под името „ Wawel ”. Една дълга и славна история в действителност! Българи, пътували на екскурзия по времето, когато е бил благосъстоятелност на БМФ, си спомнят с трогване за радостните мигове, прекарани на борда му. Показателно е мнението на господин Валентин Страшников от Техникума по корабостроене и мореплаване „ Кирил Халачев “: Сега, фрагментите на БМФ единствено може да си мечтаят за кораби с такова качество!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР