Славия приема Локомотив Пловдив в мача от 31-ия плейофен кръг

...
Славия приема Локомотив Пловдив в мача от 31-ия плейофен кръг
Коментари Харесай

Славия и Локо Пд се вкопчват за върха в групата си

Славия приема Локомотив Пловдив в мача от 31-ия плейофен кръг на Група Б на Втората осмина в Първа лига. Срещата е по-късно през днешния ден от 17:30 часа на стадион „ Славия “ в Овча Купел, като ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

В предходния кръг на „ белите “ позволиха проваляне с 2:3 от Септември, до момента в който Локо Пд инкасира загуба с 0:2 от Дунав. В класирането на този поток „ смърфовете “ и „ белите заемат първите две места, надлежно с 37 и 35 точки.

През седмицата „ белите “ освободиха Тейнур Марем, Стефан Ашковски и Ранди Онуоха, а за семейството на пловдивчани под въпрос е Илиан Мицански.

В редиците на „ черно-белите “ с санкции са Ангелов, Анте Аралица и Игор Банович, а контузени са Димитър Везалов и Абдулахи. След наказване ще се завърне Лукас Масоеро.

Главен арбитър на мача ще бъде Петър Костадинов.

Представяме ви още любопитни обстоятелства преди срещата:

Славия

-притежателят на рекордьора за най-възрастен фугболист в историята на българския хайлайф Георги Петков има единствено една игрова минута напролет – още на старта против Ботев Пд на 16 февруари, когато размени в края отстранения титуляр Емануеле Джерия.

-изигра единствено един мач след подновяването на шампионата, в който не позволи гол във вратата си – 0:0 със Септември на 31 март 2019 година, в останалите 9 не опази мрежата си суха.

-в 10 срещи след зимната пауза Цветелин Чунчуков вкара цели 6 гола за белите, до момента в който през есента имаше единствено едно попадение в актива си в 16 дуела.

Локомотив Пловдив

-Последните 2 мача с белите на 11 ноември м.г. и на 5 април т.г. протекоха по един и същи сюжет – локомотивци повеждаха с голове още в първата минута, а столичани изравняваха в средата на втората част за крайното 1:1.

- съумя да се разпише във всеки един от последните си 10 турнирни мача с белите, като салдото на силите в този интервал е безусловно подравнен – по 3 победи за двата противника и 4 равенства все с резултат 1:1.

-и двата противника към момента нямат победа в плейофната фаза в шампионата като имат безусловно идентичен актив в интервала – по 2 точки, извоювани от 2 ремита, последвани от 2 загуби.

Баланс

В Първа лига: 120 мача, 58 победи за Славия, 32 равенства, 30 победи за Локо Пд, голова разлика 199-125 за Славия.

Славия като хазаин: 59 мача, 40 победи за Славия, 11 равенства, 8 победи за Локо Пд, голова разлика 125-47 за Славия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР