Славия Прага и италианският гранд Милан играят при на Фортуна

...
Славия Прага и италианският гранд Милан играят при на Фортуна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Славия Прага 0:2 Милан, Лофтъс-Чийк бързо удвои, домакините с човек по-малко

Славия Прага и италианският гранд Милан играят при на „ Фортуна Арена “ в чешката столица в мач-реванш от 1/8-финалите на турнира Лига Европа. Кристиан Пулишич откри в 33-ата, а Рубен Лофтъс-Чийк удвои в 36-ата минута. В 20-ата минута капитанът на домакините Томаш Холеш беше изпъден с пряк червен картон след намесата на системата ВАР.

„ Росонерите “ имат преднина от 4:2 от първия дуел, откакто полувреме и половина играха с човек повече, само че футболистите на Славия се озъбиха крепко на именития си противник и съумяха да вкарат два гола с 10 души.



Срещата започва с проблем за вратаря на Милан Майк Менян, на който още в четвъртата минута му се наложи да му бъде оказана здравна помощ, откакто се конфликта с десния бек на домакините Томаш Вълчек. В последна сметка френският пазач нямаше проблем да продължи срещата. Малко по-късно вратарят още веднъж седна на терена и даже резервата Марко Спортиело беше подготвен да влезе в игра, само че до промяна не се стигна.

В началото на дуела Славия беше тимът, който притисна противника си и стигна до няколко центрирания в наказателното поле, само че без съществени рискове за Менян. 

Първата сериозна заплаха в срещата бе на сметката на домакините, които в 14-та минута бяха покрай откриването на резултата. Тогава Конрад Валем центрира отляво в наказателното поле, където на първа греда Моймир Хитил гардира добре топката пред Фикайо Томори и обръщайки се стреля в близкия ъгъл, само че Менян сподели чудесна реакция и предотврати сигурен гол с контузения си крайник.

Пет минути по-късно Томаш Холеш фаулира извънредно жестоко Давиде Калабрия, само че сигнал за нарушаване не последва. Секунди по-късно, когато играта беше спряна, основният арбитър Глен Ниберг беше извикан да прегледа обстановката със системата ВАР и реши да покаже пряк червен картон на капитана на Славия Прага, които останаха с човек по-малко в 20-ата минута, както беше и в първия дуел.

В същото време, стана ясно, че Майк Менян няма да може да довърши срещата и беше наложително замненен от Марко Спортиело.

Милан потегли в предни позиции и в 28-ата минута пропусна да открие резултата, когато Кристиан Пулишич беше изведен отдясно в наказателното поле самичък против вратаря Индрих Станек, който обаче блокира чудесно изстрела на американеца. Две минути по-късно Юнус Муса изведе чудесно Рафаел Леао още веднъж самичък против стража на домакините, който за повторно разочарова " росонерите " и не им разреши да поведат.

LIVE   |  (2:4 от първата среща)

0:1 Кристиан Пулишич 33'

0:2 Рубен Лофтъс-Чийк 36'

Червен картон:  Томаш Холеш (Славия Прага) 20'

, 1/8-финал, втори мач

Главен арбитър: Глен Ниберг, Швеция

Стадион: „ Фортуна Арена “, Прага, Чехия

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР