Славия 0 : 1 Арда 90+4′ КРАЙ НА МАЧА! Арда

...
Славия 0 : 1 Арда 90+4′ КРАЙ НА МАЧА! Арда
Коментари Харесай

Славия - Арда 0:1


Славия

0: 1

Арда
 90+4′
КРАЙ НА МАЧА! Арда е на край за Купата на България!
 Арда победи Славия с 1:0 и се класира на край за Купата на България
Арда взе реванша със Славия и е на исторически първи край за Купата на България

Освободен от Левски се трансформира в воин за селекцията на Николай Киров
 Снимка 526869
Източник:
90+2′
Николай Киров печели време с още една промяна. Иван Тилев е сменен от Георги Атанасов.
89′
До края Арда се прибра в защита, до момента в който Славия опита всичко по силите си, с цел да стигне до обрата. Калоян Кръстев обаче нямаше шанс в няколкото благоприятни условия, които се откриха пред него за осъществяване на попадение
87′  Снимка 526865
Източник:
84′
Емил Мартинов също е украсен в жълто. Напрежението на терена стартира да пораства.
83′
Пламен Крумов реагира бурно против решение на рефера Драганов и получава картон.
83′
Емил Виячки удари без топка Мартин Костадинов.
82′  Снимка 526867
Източник:
80′
Мартин Костадинов ще укрепи отбранителния вал на Арда. Той заменя Румен Руменов.
72′
ВТОРА ГРЕДА ЗА СЛАВИЯ! Късметът покри за повторно Арда в този полуфинал-реванш. Гредата зад Иван Краджов бе ударена още веднъж, този път в 72-ата минута. Владислав Узунов насочи мощна бомба от над 30 метра. А това несъмнено се оказа огромна изненада за стража на гостите...
71′
Опитният Димитър Рангелов повече няма сили за игра и бива сменен от Петър Патев.
 Снимка 526868
Източник:
64′
ДЕЛЕВ Е ЗАМЕНЕН! Проблемите с непредвидени травми не подминаха и Арда. След няколко по-тежки единоборства след паузата, Спас Делев получи неприятна контузия, която наложи замяната му с универсалния Александър Георгиев.
63′
Един от водачите на Славия - Питър Макрилос , през днешния ден несъмнено не оправдава упованията и бива сменен от Ивайло Димитров .
 Снимка 526863
Източник:
57′
Скоростната техника на Радослав Кирилов още веднъж беше главното оръжие на Славия за смяна на събитията. В 57-ата той литна двама бранители на Арда и шутира с левия си крайник, само че единствено да види по какъв начин Караджов прави рутинно избавяне.
49′
ПРЕТЕНЦИИ! В началото на втората част гостите от Арда имаха претенциите за дузпа. След центриране от ъглов удар състезател на гостите нанесе удар и топката се удари в ръката на Димитър Рангелов. Реферът Драгомир Драгонов обаче реши, че няма учредения да отсъди углавен удар.
48′  Снимка 526859
Източник:
47′
На почивката младият Мартин Сораков беше сменен от Калоян Кръстев.
46′

45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45′
ПОЧИВКА!
43′
ПРОПУСНАТА ДУЗПА! Две минути преди почивката, " златен " късмет се откри пред Славия за равнене на резултата. Радослав Кирилов подсети за огромната си класа, преминавайки елементарно през Лозев и Милен Желев. Видял накъде отиват нещата, вторият фаулира техничаря с №10 в наказателното поле. Реферът Драгомир Драганов видя нарушаването и не се поколеба да уточни дузпата. С виновната задача се нагърби опитният Димитър Рангелов. Изстрелът му от бялата точка обаче бе избавен по ослепителен метод от Иван Караджов.
39′
Възпитаниците на Николай Киров леко се поприбраха след отбелязването на гола. Славия обаче по този начин и не намираше нужните причини, посредством които да затрудни по-сериозно Иван Караджов.
30′
ПРИНУДИТЕЛНА СМЯНА! С това обаче не завършиха и неприятните вести за славистите. Опитният Дарко Тасевски се контузи без контакт с конкурент и по този начин на Златомир Загорчич се наложи да пуска наложително в игра Влади Узунов.
 Снимка 526860
Източник:
26′
ГООЛ ЗА АРДА!! 0:1!! АЛЕКС ПЕТКОВ! След малко мъртвило, разумното се случи в 26-ата минута, когато Арда доближи до откриващото попадение. Иван Тилев пласира на отлична позиция центрирането си от корнер. Бранителят на гостите Алекс Петков се измъкна от Георги Вълчев, с цел да насочи в мрежата на противника. Това беше и негов дебютен гол след прекосяването му в кърджалийския отбор от Левски.
13′
ЖЕЛЕВ! Минутите бяха едвам 13, само че рисковите офанзиви на Арда нямаха край. При следващата такава, единствено с едно допиране, Спас Делев промуши кълбото сред Александров и Сораков. Топката стигна до присъединилия се краен защитник Милен Желев, който обаче бе сломен от съвършено избавяне с една ръка на Вуцов.
10′
Юношата на Славия и някогашен капитан на клуба - Емил Мартинов, можеше да накаже родния си отбор след мощен шут от междинна отдалеченост, който в 10-ата минута бе много покрай мечтаната цел. Атака по-късно Светослав Вуцов трябваше да избавя и изстрел по земя на Тонислав Йорданов.
 Снимка 526864
Източник:
8′
ГРЕДА ЗА СЛАВИЯ!! Отговорът на Славия беше сладкодумен и в осмата минута " белите " удариха греда. Този път Емил Виячки имаше положително въздействие върху представянето на столичани, реагирайки най-адекватно при меле след корнер. Бранителят отигра обстановката с красива задна ножица, като единствено страничният дирек избави безпределно сюрпризирания и беззащитен в тази секунда Иван Караджов.
7′
Деян Лозев п олучава жълт картон за имитация към Драго Драганов.
5′
ДЕЛЕВ! Арда можеше да съжалява, че не води в резултата с настъпването на петата минута. Повторният дебют на Загорчич щеше да бъде белязан от фаулстарт, защото върнатият от него в титулярния състав - Емил Виячки се подхлъзна, позволявайки на Спас Делев да навлезе доста рисково в полето на Славия. Националът на България си обезпечи кулоар за пукотевица, само че не откри опразнения десен ъгъл на Светльо Вуцов. В левия подобен пък ловко бе застанал Андреа Христов.
 Снимка 526858
Източник:
3′
Арда беше тимът, който като че ли се ориентира концепция по-добре в мрачния вторнишки следобяд на стадион " Славия ". Макар и атакуващи единствено с двама във въпросната трета минута, Румен Руменов насочи тежък изстрел от междинна отдалеченост, който мина малко над горната греда.
1′

1′
НАЧАЛО НА ПОЛУФИНАЛА-РЕВАНШ!
 Снимка 526866
Източник:
Състав 13. Светослав Вуцов 12. Иван Караджов 70. Михаил Александров 8. Милен Желев 55. Андреа Христов 9. Спас Делев 23. Емил Виячки 19. Румен Руменов 19. Филип Антовски 20. Деян Лозев 77. Георги Вълчев 24. Алекс Петков 73. Мартин Сораков 27. Емил Мартинов 7. Петер Макрилос 33. Иван Тилев 22. Дарко Тасевски 71. Пламен Крумов - капитан 10. Радослав Кирилов 80. Лъчезар Котев 8. Димитър Рангелов - капитан 98. Тонислав Йорданов Треньор Златомир Загорчич Николай Киров Резерви 1. Георги Петков 36. Васил Симеонов 11. Владислав Узунов 11. Александър Георгиев 17. Ерол Дост 18. Георги Атанасов 14. Ивайло Димитров 77. Мaртин Костадинов 9. Калоян Кръстев 75. Надер Гандри 4. Петър Патев
Славия приема Арда в реванша от полуфиналите на Купата на България. Първата среща в Кърджали приключи 0:0. Главен арбитър на борбата, започваща от 18:30 часа, в Драгомир Драганов. Важният дуел ще бъде още един формален дебют за новия треньор Златомор Загорчич. Сърбинът размени Александър Тарханов през седмицата.

Именно Загорчич бе треньорът, който донесе последната Купа на България във витрината на Славия като изведе отбора до трофея през 2018 година. Самият експерт чака тежък конфликт през днешния ден.



" С Арда на следващия ден ще е тежък мач. Гледах много мачове по малкия екран в Сърбия. Вярвам, че момчетата ще се раздадат на терена. Мисля, че кондиционно играчите добре са готови и считам, че няма да има проблеми в това естество. Имах и други оферти, само че не се получиха нещата ", съобщи още Загорчич преди мача.
 Загорчич: Не е необичайно моето завръщане, по някое време може отново да желая отпуска
Загорчич: Не е необичайно моето завръщане, по някое време може отново да желая отпуска

" Славия заслужава доста по-добри резултати и ще ги създадем "

В същото време от Арда за пръв път е на 1/2-финал за Купата и упоритостите на отбора не свършват до тук.

Преди дни, отборът на Николай Киров стигна до тъждество 1:1 с ЦСКА, което сигурно е дало още повече самочувствие на играчите.
 Николай Киров ще взема решение съществени проблеми в офанзивата на Арда, Иван Коконов и Жуниньо под въпрос
Киров ще взема решение съществени проблеми в офанзивата на Арда

На вратата ще се завърне Иван Караджов

В състава на домакините няма кадрови проблеми.

За разлика от тях, кърджалии имат няколко отсъстващи. Контузени са Русакис Стоев, Ганев и Атанасов. Все още не е ясно положението на Коконов, само че очакванията са той да може да играе.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР