Слави ТрифоновОт различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията,

...
Слави ТрифоновОт различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията,
Коментари Харесай

За Слави имуществените декларации са сеир, пита за парите на Борисов, Нинова и Василев

Слави Трифонов

От разнообразни страни слушам въпроси, преминаващи в викове: “Декларацията, Слави, за какво не си подал имуществена декларация, нали си водач на партия, която получава партийна дотация, да забележим ние какви пари имаш”. Сега ще обясня за декларацията, единствено ми дайте една минутка преди този момент да ви кажа за дотацията.
Понеже считам, че моралът е над закона, “Има подобен народ” по закон би трябвало да получава дотация от 8 лв. на получен глас, т.е. откогато “Има подобен народ” е дейна политическа партия, тя е трябвало да получи 4 229 032 лв. от вашите пари под формата на дотация. Защото подобен е законът.

Обаче, по морал, беше извършен референдум, на който вие ясно се изразихте, че дотацията би трябвало да е 1 лев. И по тази причина ние сме върнали 3 755 528 лв. от вашите пари в държавния бюджет. Защото по този начин е морално. И забележете, нито една друга партия не е постъпила по този начин. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, нито Движение за права и свободи, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв би трябвало да е размерът на дотацията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е огромен скандал в медиите. Даже напряко не виждам медиите да го отразяват това. Но по този начин решили - по този начин създали.

Между другото, с помощта на разкритията на моя екип по какъв начин години наред партиите са получавали десетки милиони левове повече за дотации, в сравнение с им се поставя по закон, над 14 милиона от вашите пари бяха върнати назад в бюджета. А в случай че не бяха нашите разкрития от 2019г., сигурно партиите щяха да откраднат още десетки милиони левове от парите ви. И да си трайкат, както са си трайкали години наред.

И отново апропо, блюстители на върховенството на закона като партия ДСБ, която е част от “Демократична България”, не извърши закона да върне надвзетите от нея 47 000 лева дотации, че се наложи Национална агенция за приходите да им ги вземе принудително. С лихви. И това не виждам да е огромен скандал в медиите. Даже напряко не видях изобщо да го отразят.
И в този момент забавният въпрос – какъв брой пари има Слави?

Има контролни органи в страната, които знаят отговора на този въпрос. И по този начин е редно. Направени са ми доста инспекции и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават осъществяването на закона. При всичките инспекции не е намерено нищо нелегално и нищо неправилно. Аз съм платил санкция по тази причина, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм предизвикал контролните органи да извършат инспекции, с което да открият нарушил ли съм закона.
Не съм!

В метода, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си налозите и единствено ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, тъй като се е случило по малкия екран.

Бих могъл да съм недоброжелателен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкоз пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са създали инспекция на изброените нагоре лица. Т.е. този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-много - нарушил ли съм закона, този, който би трябвало да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и облекчаване на жълто любознание. Това мисля аз за морала и закона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР