Слави Трифонов заяви, че не пет, а седем служители на

...
Слави Трифонов заяви, че не пет, а седем служители на
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Седем са служителите на Nexo, които даряват по 20 хил. лв. на ДБ

Слави Трифонов съобщи, че не пет, а седем чиновници на разследваната криптобанка Nexo подаряват по 20 000 лв. на “Даемократична България ” през 2021 година
Прочетете още
" На 22 октомври 2021 година петима чиновници на Nexo - три дами и двама мъже, вършат дарения от по 20 000 лв. за партията, ръководена от Христо Иванов. А три дни по-късно на още две служителки на Nexo им хрумва да дарят по 20 000 лв.. Бройката се открива елементарно, откакто бъдат съпоставени имената на донорите с техните профили в LinkedIn ", написа той в своя фейсбук профил.

" И по този начин, общата сума на даренията от чиновниците на Nexo за предизборната акция на “Да, България ” възлиза на 140 000 лв.. Снощи гледах Христо Иванов в “Панорама ” и там той сподели, че ще се изяснява за тия дарения. Само че аз не виждам доста интерес от страна на медиите да го питат, че да се изяснява. Не виждам необикновен интерес към тематиката и от дежурните моралисти в обществените мрежи. "

" А въпросите биха могли да бъдат доста забавни. Например:

-Как по този начин на седем души от една и съща компания им хрумва една и съща концепция да дарят една и съща сума на една и съща партия? А петима от тях вършат дарението дори на една и съща дата?

-Тъй като въпросните дарения не наподобяват като акт на самостоятелна воля на чиновниците, имало ли е скрита сделка сред водача на “Да, България ” и водачите на Nexo?
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР