Слави Трифонов най-накрая спази закона и подаде пред КПКОНПИ за

...
Слави Трифонов най-накрая спази закона и подаде пред КПКОНПИ за
Коментари Харесай

Слави Трифонов най-накрая спази закона и декларира над 19 млн. лв. и нова къща за 1,3 млн. лв.

Слави Трифонов най-сетне съблюдава закона и подаде пред КПКОНПИ за първи път, откогато влезе в политиката. От нея излиза наяве, че ръководителят на " ИТН " (ИТН) разполага с налични над 1 млн. лева, суми от над 9 млн. лева в банки и други 9 млн. от акции.

Като водач на партия, която получава държавна дотация, Трифонов е задължен да подава постоянни имуществени заявления по закон - по този начин както са задължени да вършат всички лица, заемащи висши обществени длъжности. Две следващи години обаче водачът на Има Такъв Народ не спазваше закона и се оказа в групата на политиците, които освен са изпуснали периода за подаване на имуществената декларация, само че и въобще не са осветили какви активи или задължения имат. Заради тези си дейности той беше санкциониран от КПКОНПИ, въпреки и да не е ясно в какъв размер.

В началото на 2023 година на фона на акцията за предварителните избори на 2 април, Трифонов даде обещание най-сетне да показа с какви финанси и парцели разполага, като се оправда, че до момента не го е направил, тъй като се е опитал да " резервира персоналния си живот ".

Той най-сетне е показал имуществената си декларация пред КПКОНПИ, само че единствено тази за миналата 2022 година Трифонов трябваше да подаде такава и за 2021 година, когато с изключение на предстедателския пост в Има Такъв Народ беше определен и за депутат.

С какви пари и парцели разполага Слави Трифонов?

От документа, който е оповестен в обществения указател на антикорупционната комисия, излиза наяве, че партийният водач е придобил къща с двор в София през 2022 година на стойност 1 317 600 лева Тя е с 916 кв.м разгъната застроена повърхност, а за генезис на средствата Трифонов е показал " ликвидационен дял ".

Той разполага с налични 1 120 000 лева, събрани от заплата, хонорари за авторски и сродни права и дивиденти. В банковите си влогове политикът има 3 858 633 лева и други 2 715 492 евро.

Притежател е и на акции в три сдружения:
29 994 лева в " Алт Плеър АД " - неговата компания за постпродукция, учредена през 2009 г.9 096 967 лева в " Седем-осми АД " - продуцентската компания, на която той е изпълнителен директор5000 лева в " Сет 666 "
През 2022 година Трифонов е продал имот в плевенското село Тодорово за 10 хиляди лева Декларирал е и заем от 5760 лева Като годишна данъчна основа от трудови приходи е показал сумата от 210 826 лева.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР