Слави Трифонов направи предложение, при което България може да промени

...
Слави Трифонов направи предложение, при което България може да промени
Коментари Харесай

Вигенин отговори на Слави Трифонов за Северна Македония

Слави Трифонов направи предложение, при което България може да промени позицията си по отношение на Северна Македония, само че очевидно не среща поддръжка от съдружните сътрудници.

В съглашението за съдружно ръководство сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България е залегнала ясна позиция във връзка с европейската вероятност на Република Северна Македония.

Това пише Кристиан Вигенин във фейсбук по повод предложението на Слави Трифонов България да изиска влизане в Шенген и анулация на визите за Съединени американски щати против поддръжката ни за участие на Северна Македония в ЕС. 

" Тази тематика остава едно от най-големите провокации за България и за държавното управление в региона на външната и европейската политика. Поддържането на необятно политическо единодушие и единодействието между институциите е ключ към сполучливото отстояване на българския интерес ", прибавя Вигенин.

" Свиканият от президента КСНС е добра опция за приемане на настояща информация и шерване на политически визии за стъпките напред. Всяка дума има значение, по тази причина разгадавам спонтанните изказвания на прелиминарен стадий да бъдат сведени до най-малко, с цел да не се основава погрешно усещане за пукнатини в българската позиция или сред съдружните сътрудници ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия, представен и от dunavmost.com.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР