Славена Точева от ПГ на ГЕРБ-СДС е подала заявление до

...
Славена Точева от ПГ на ГЕРБ-СДС е подала заявление до
Коментари Харесай

Славена Точева - депутатката с най-много преференции подаде оставка

Славена Точева от ПГ на ГЕРБ-СДС е подала заявление до ръководителя на 49-ото Народно заседание (НС) Росен Желязков, в което показва, че подава оставка като депутат, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Народното събрание.

Тя се базира на член 72 ал.1 т.1 от Конституцията, който гласи, че “пълномощията на народния представител се приключват предварително при подаване на оставка пред Народното събрание “.

Точева е определена за народен представител от 3 МИР Варна, член на Комисията по околната среда  и водите и Комисията по туризъм в 49-отото Народно събрание. Била е народен представител и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, демонстрира информация на страницата на Народното събрание.

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна с огромния си брой получени преференции на последните парламентарни избори. 32-годишната Славена Точева надмина даже водача на партията Бойко Борисов по този индикатор. Според данните на ЦИК за нея във Варна с преференции са дали своят вот 10 155 жители.

Заради огромния брой лични предпочитания Точева бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на гласове.

Оставката на Точева идва единствено три дни откакто ГЕРБ загуби локалните избори за кмет на община Варна.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР