Славчо Атанасов е кмет на Пловдив от 2007 до 2011

...
Славчо Атанасов е кмет на Пловдив от 2007 до 2011
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Прежалил съм се, но не давам Пловдив на Сглобката, защото милея за него

Славчо Атанасов е кмет на Пловдив от 2007 до 2011 година. Завършил е Висшето военно артилерийско учебно заведение в Шумен с чин старши лейтенант, в този момент капитан от запаса. Следва право в Юридическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “, по-късно във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.  Член на Пловдивската адвокатска гилдия.
Прочетете още
През 2003 година става кмет на регион „ Тракия “. През октомври 2007 печели локалните избори на първи тур с близо 53% поддръжка и е определен за кмет на Пловдив. На идващите локални избори през 2011 година стига до балотаж, като основава казус – след края на мандата си получава повече гласове, в сравнение с предходните избори, когато е определен. През 2014 и 2017 година е депутат поредно в 43-тия и 44-тия парламент. Председател на Комисията по просвета и медии и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Славчо Атанасов е претендент за кмет на града от коалиция “Съединени за Пловдив ”. За него и всички претенденти на обединението можете да гласувате с номер 68 в бюлетините.
Господин Атанасов, хвърляте се в нови борби, които наподобяват обречени – наподобява никой не Ви поставя в сметките?
От военното дело съм научил, че няма по-добра позиция от тази човек да бъде подценяван. Самият Васил Левски също ни учи на това, в случай че вникнем в най-известните му думи, които знаем наизуст, дори не-патриотите и лъже-патриотите, с които се напълнихме в последно време. Ако ме питате наясно ли съм, че Сглобката мачка всичко и всички в страната наред, както ясно виждаме, да ви кажа: аз себе си съм прежалил. Но жаля за Пловдив и не мога, до момента в който имам сили и съм цялостен с сила, да не пазя нашия град. Не е мъчно за схващане.
Казвате, че някой желае да купи и да продаде Пловдив ли?
Сглобката е единствено за всеядни хищници, систематизиране на пари, на милиардите по всякакви проекти, фондове, бюджети и така нататък Смятам, че всички сме наясно с това. Тези хора за работа, за народа, за България не приказват. Слушкат и папкат, каквото там им подмятат началници извън, посолства и тем сходни. Ние, пловдивчаните, питахме ли великите и не толкоз великите сили, посолствата и консули да вършим ли Съединението? Не питахме. Защо? Защото милеехме за града и страната си. За историята споделят, че е " свидетелства на времето, светлина от предишното, учителка на живота ". В днешно време, за всеки от нас - наследниците на тези юначни мъже, това значи: да не даваме Пловдив на Сглобката!
Как да стане това?
Първата крачка, която направихме, е обединението „ Съединени за Пловдив “. В нея е концепцията за това Съединение, за което приказвам. При нас парашутисти няма. Отцепродавници също няма. При нас обаче и наивници няма. Поставяме си ясни и изпълними цели. Първата е да не дадем Пловдив на Сглобката. Втората е да си подредим къщичката, както се споделя, след 12 години застой и кражба на ГЕРБ. Третата е да си приберем общините Марица и Родопи, тъй като те са част от нашия град, те са белите му дробове, неговата градина, неговото бъдеще поради децата ни. И поради децата на хората там, които учат, лекуват се, работят все при нас. Мисля, че всеки ще ме разбере. Пък дано да не ни вкарват в ония " 7-10% интелектуалци ", дето ги нарисува Кирил Петков, който даже не може да приказва като хората родния си език.
Имате ли и подробна стратегия?
Вижте, един човек, който е бил кмет, който си обича града, който е врял и е кипял, той програмата я има в главата си от Ден Първи. Но, да, имам стратегия - цялостна, подробна и ясна. Не али-бали, каквито ни сервират откъм София. Всеки ден се срещам с хората и им описвам в детайли и ясно. Не съм като ръководещите през днешния ден България, на които нищо не им се схваща и като стане злополучие, ни подреждат да не се къпем, пък след това го назовават ограничения. Аз съм хвърлил сърцето си в грижата за Пловдив и не се отхвърлям елементарно.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР