Слънцето навън е все по-силно, температурите - все по-високи, а

...
Слънцето навън е все по-силно, температурите - все по-високи, а
Коментари Харесай

Слънцезащита по правилата - как да сме добре защитени всеки ден

Слънцето на открито е все по-силно, температурите - все по-високи, а прогнозите са за едно лято, което още веднъж ще бие всички регистрирани до момента върхове. Затова с изключение на за хидратация и правилните дрехи, би трябвало да помислим съществено и за слънцезащита. Ето няколко правила от кожни лекари, които да прилагаме всекидневно, с цел да бъдем оптимално предпазени от нездравословните UV лъчи.
 5 мита за вредата от слънцето и слънцезащитата
5 мита за вредата от слънцето и слънцезащитата

Или за какво ни би трябвало слънцезащитен артикул при всички положения

И вътре, и на открито

Да, даже да ни звучи необичайно, кожата ни се нуждае от слънцезащита и когато сме за закрито. Докато UVB лъчите се блокират от стъклото, UVA лъчите сполучливо минават през него и могат да провокират изгаряне на кожата и фотостареене - по тази причина би трябвало постоянно да сме готови и добре защитени.

Акцент върху лицето

Разбира се, то се нуждае от особено внимание, тъй като е най-потърпевшата част от тялото и по него най-много си проличава, когато не използваме адекватна слънцезащита. Важно е да покриваме с подходящ продукт цялото лице и да не забравяме шията, зоните към очите, клепачите и ушите, които много постоянно изгарят. 
 Снимка 667792

Ако се чудим какъв брой количество артикул ни е належащо, с цел да си осигурим съответна отбрана от нездравословните UV лъчи, най-добре е да съблюдаваме правилото на двата пръста - нанасяме под дължината на показалеца и междинния пръст и това е задоволително за лицето и шията. Дори и малко повече е по-добре от по-малкото количество.

Важно е да намерим и правилния за нашата кожа, който да не я омазнява в допълнение и да не запушва порите. Освен това артикул за слънцезащита би трябвало да нанасяме на лицето си всекидневно, без значение дали използваме и гримове със SPF фактор. 

Колко е задоволително

Ако ще се излагаме обилно на слънчева светлина, ориентировъчното количество, което ни е належащо, с цел да защитим цялото си тяло, е към една шот чашка. Най-добре да нанасяме слънцезащита преди да се изложим на слънце, а по-късно би трябвало да я възобновяваме на всеки два часа или след всяко влизане и излизане от водата.
 Снимка 667794

В всекидневието си не се нуждаем от повече от SPF 30. Препоръчително е продуктът, който използваме, да бъде с минерален, а не с химичен филтър.
 Слънцезащита и митовете за кожата през лятото, на които да не имаме вяра
Митовете за слънцето и кожата, на които да не имаме вяра

Вредите са доста по-големи от забележимите

Така освен е по-щадящ за кожата и с по-изчистен състав, само че и основава преграда, която не позволява на нездравословните лъчи да обхванат в кожата, докато при химичния те доближават до по-дълбоките пластове, където се гълтам UV радиацията, изяснява Allure.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР