Слънчевият ден извиква добрия самарянин в нас. Това показва ново

...
Слънчевият ден извиква добрия самарянин в нас. Това показва ново
Коментари Харесай

Когато е слънчево, хората са по-добри

Слънчевият ден извиква положителния самарянин в нас. Това демонстрира ново изследване на френски учени, представено от „ Дейли Мейл ”. Изследователите са разкрили, че хората са по-склонни да оказват помощ на другите в дните когато грее слънце.

В мрачни дни съвсем половината от минувачите минават от другата страна на улицата без да сторят нищо, в случай че видят чужд да изпусне ръкавицата си.

Наблюдатели на Университета на Южен Париж са следили такава обстановка. Френските учени са записвали реакциите на хиляди хора, когато чужд човек изпусне ръкавица в градски центрове на Франция в изцяло слънчев ден и в тъмно време. 65,3% от минувачите са се притекли на помощ при слънце. 53,3% в други метеорологични условия денем. „ Разликата е статистически забележителна ”, акцентират учените в отчет.

„ Някои хора са изключително неприятно наранени от мрака, сивото и монотонното.

От друга страна красивата слънчева заран може да даде натурален подтик на душата и да изпрати индивида на открито от вкъщи изпълнен с добрина, подготвен да помогне на непознати ”, настояват създателите. Те приканват да не губим склонността си да бъдем учтиви и положителни, какъвто и да е сезонът. Защото, за жал, избягването на контакта очи в очи и разстройването от диалог с чужд човек на улицата са станали отличителни черти на модерните общества.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР