Слънчев петък ни очаква, от неделя започва захлаждане. Днес отново

...
Слънчев петък ни очаква, от неделя започва захлаждане. Днес отново
Коментари Харесай

Слънчев петък ни очаква, от неделя започва захлаждане

Слънчев петък ни чака, от неделя стартира захлаждане. Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 22°, в София – към 17°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево.

Преди обяд тук-там основно по южното крайбрежие видимостта ще е понижена. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е най-вече слънчево.

Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 4°.

В събота облачността ще се усилва и в неделя ще бъде най-вече облачно, с превалявания тук-там, основно в Южна България, обилни по количество в Рило-Родопската област.

Вятърът ще е от юг-югозапад,

в източните региони покрай северните планински скатове в събота сдържан, в неделя краткотрайно мощен. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, оптималните в събота сред 15° и 20°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски.

През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с превалявания от дъжд на повече места в страната. Има нараснала възможност за обилни количества на преваляванията, в понеделник в крайните южни региони, а във вторник в Предбалкана. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от нормалните за средата на февруари.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР