Слаломът за Световната купа по ски в Банско бе прекратен

...
Слаломът за Световната купа по ски в Банско бе прекратен
Коментари Харесай

Прекратиха слалома в Банско

Слаломът за Световната купа по ски в Банско бе преустановен в средата на първия манш поради неприятни метеорологични условия - сняг, подправен с дъжд, и неприятна видимост. Решението бе взето след дълго разискване, до момента в който надпреварата бе краткотрайно прекъснато.
Всички времена на миналите през трасето състезатели бяха анулирани и по този начин никой не получи точки за ранглистата. Това е второто прекъснато съревнование поради неподходящи метеорологични условия по-късно във Вал д’Изер.
Най-добрият ни скиор Алберт Попов мина трасето за 52,72 сек. и заемаше краткотрайно 22-ро място. Другият български представител Калин Златков не съумя да се спусне, защото надпреварата бе прекъснато.
Първите 31 скиори от декларираните по лист 70 стартираха, само че за идващите бе невероятно поради понижената видимост и неспирния дъжд над пистата " Алберто Томба " в местността " Бъндеришка поляна " над Банско.
Състезанието няма да бъде отлагано за различен ден и на друго място.
Преди решението за преустановяване водеше олимпийският първенец на слалом Клеман Ноел. Французинът се спусна втори и даде време от 49,13 сек.
Норвежецът Тимон Хауген, който започва първи, реализира второ време - на 0,27 сек. от водача. Трето време - на 0,38 сек., записа норвежката звезда Хенрик Кристоферсен. Всички останали скиори бяха на повече от секунда след Ноел.
Алберт Попов не направи груби неточности, само че неприятните метеорологични условия му повлияха.
Марко Одермат (Швейц) завоюва безапелационно гигантския слалом в Банско в събота с време 2:15,75 мин. Той записва 34-та победа за Световната купа и шеста в шест старта в гигантския слалом през сезона. Стийн Олсен (Нор) остана втори на 0,91 сек. Място на подиума откри и Мануел Фелер (Ав) - на 1,08 сек. от Одермат.
В класирането за Световната купа с 1506 т. Одермат  е съвсем сигурен победител за трети следващ сезон. Втори с 684 т. е Сиприен Саразен (Фр), пред Фелер с 669.
За Малкия бистър глобус в гигантския слалом Одермат е водач с оптималните 600 т., пред Филип Зубчич (Хърв) с 314, Жан Кранец (Слвн) - 271, и други

Алберт Попов призна, че е благополучен, че надпреварата бе прекратено.
" Ситуацията беше доста тежка. Това можеше да бъде добре за мен, тъй като щях да карам начело във втория манш и може би щях да имам шансове даже за победа, както се случи преди седмица в Шамони, само че тогава успеха не е толкоз сладка. Не желая да бъда подобен победител. Яд ме е, че това се случи тъкмо пред българската аудитория, само че очевидно този сезон неделите са прокълнати. Този терен крие заплаха от травми. Още от втората врата карахме без никаква видимост, на сляпо. Трябва да сме радостни, че нямаше травми. Това не бяха условия за съревнование. Пистата беше супер готова, само че когато паднат толкоз температурите, ситуацията става доста комплицирано ", съобщи Попов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР