Сладкия качамак с тиква и орехи прилича на произведени на

...
Сладкия качамак с тиква и орехи прилича на произведени на
Коментари Харесай

Сладък качамак с тиква и орехи

Сладкия качамак с тиква и орехи наподобява на създадени на изкуството и макар че не ни се желае, ще би трябвало да си хапнем

Необходими Продукти

● тиква - 2 ч.ч.
● орехи - 1/3 ч.ч.
● кафява захар - ½ ч.ч. (около 6 с.л.)
● вода - 1/2 ч.ч.
● канела - 1 щипка

За качамака


● царевичен грис - 1 к.ч.
● вода - към 2 ч.ч.
● кафява захар - 3 с.л. с връхче

Начин на подготвяне

Първо подготвяме тиквената плънка, като в тенджерка с малко водичка на дъното сваряваме тиквата – обелена и нарязана на ситни кубченца. Леко като омекне, прибавяме кафявата кристална захар, орехите и канелата.

Разбъркваме и отстраняваме от котлона, чак откакто водата съвсем се изпари (затова варим без да е захлупена с похлупак, с цел да изври по-бързо).

След това в друга тенджерка наливаме вода и я подслаждаме с кафява захар. Щом тя се разтвори и водата заври, сипваме гладко царевичния грис и разбъркваме без да стопираме (с телена бъркалка).

Бъркаме качамака, до момента в който поеме водата и се сгъсти. Можем да го поднесем в купички, дружно с тиквеното сладко.

Също по доста елементарен метод – може да претворим в хубав десерт - тортички. По дъното на шоличка разстиламе слой качамак, по-късно от сладката тиква (запълваме реда и по краищата, с цел да не е празно), след това отново качамак /тиква/ и приключваме с царевичен слой, който заравняваме. С останалото количество може да нааправим още една тортичка.

Оставяме да се стягат и след час или повече, обръщаме шоличката върху чинийката, с която ще сервира.

Поръсваме с орехи и сме подготвени!

Лесен и необикновено апетитен десерт – сладостен качамак с тиква и орехи!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР