Слабо земетресение бе засечено рано тази сутрин близо до полигон

...
Слабо земетресение бе засечено рано тази сутрин близо до полигон
Коментари Харесай

В Северна Корея е регистрирано слабо земетресение, което най-вероятно е било естествено, съобщи Южна Корея

Слабо земетресение бе засечено рано тази заран покрай полигон за нуклеарни опити в Северна Корея. По всяка възможност обаче то е било естествено, заяви метеорологичната организация на Южна Корея, съобщи Ройтерс.

Трусът с магнитуд от 2,5 бе регистриран североизточно от нуклеарния полигон „ Пунгери " в Северна Корея в 02:54 през нощта. „ Счита се, че е естествено земетресение, " съобщи организацията. По нейни данни дълбочината на труса е 23 км.

В региона имаше дребни земетресения по-рано през годината, като анализатори считат, че са породени от дейностите в полигона.

Смята се, че Северна Корея приключила подготвителната работа за седми нуклеарен тест в „ Пунгери ", който ще бъде и първи от 2017 година насам, оповестиха Сеул и Вашингтон. Възможно е това да се случи сред 16 октомври и 7 ноември, споделиха южнокорейски народни представители предходната седмица, цитирайки държавната разследваща работа. Министърът на защитата И Джон-суп обаче сподели, че ще е мъчно да се планува по кое време Северна Корея ще извърши нов тест.

Южна Корея и Съединени американски щати организират взаимни военноморски учения тази седмица, откакто Северна Корея изстреля във вторник серия балистични ракети, в това число такава със междинен обхват, над Япония. Корейската централна телеграфна организация (КЦТА) заяви, че ракетните тествания са за самозащита от военните закани на Съединени американски щати и не са нарушили сигурността в прилежащите страни и райони.

„ Опитите ни са естествена, планувана мярка за сигурност, за да защитим сигурността на страната ни и мира от директните военни закани от Съединени американски щати, " съобщи КЦТА, цитирайки представител на авиационната администрация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР