Слабите министри останаха, трима избягаха от уж великите успехи. Така

...
Слабите министри останаха, трима избягаха от уж великите успехи. Така
Коментари Харесай

ГЕРБ за новия кабинет: Слабите министри останаха |

Слабите министри останаха, трима избягаха от сякаш великите триумфи. Така може да се заключи коментарът на ГЕРБ за новия длъжностен кабинет, оповестен през днешния ден от президента Румен Радев. 

" Президентът разгласи работата досега като сполучлива. Иска ми се да схвана, какви триумфи тъкмо реализира, само че с данни, с обстоятелства. Пандемията ли спря, сполучлива ли беше имунизационната акция, овладяха ли инфлацията? Какви триумфи реализираха “, попита Даниел Митов. След което си отговори: „ Радев е станал жертва на личната си агитация или лъже. Трета алтернатива няма ".

Митова сподели, че в ГЕРБ са очаквали да бъдат заменени шестима слаби министри, а в действителност слабите са останали. " Други трима избягаха от сякаш великите триумфи “, добави Митов.

Тома Биков уточни и имената на шестте министри, които от ГЕРБ са очаквали да бъдат заменени. " Това са Андрей Живков - на енергетиката, Стойчо Кацаров - на опазването на здравето, министърът на районното развиване Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, Велислав Минеков - министър на културата и Георги Панайотов, министър на защитата ".

„ Преди два дни поискахме оставката на министъра на защитата Георги Панайотов, като изчакахме да забележим реакцията на президента. Е, видяхме я ", сподели Христо Гаджев от ГЕРБ. Той сподели документи, съгласно които от Военна полиция са натискали лейтенант Манчев да промени показанията си за случая в Чешнигирово, за което той бе осъден и които са уличавали негови висши началници. След гибелта му, Манчев бе разгласен за почтен за случая от военните. 

Тома Биков счита, че към този момент е безсмислено да се желае оставката на Бойко Рашков, " който като ръководител на предизборния щаб на Румен Радев няма по какъв начин да бъде заменен по средата на акцията ". " Приемаме оставането на Рашков като знак, че през тази акция нашите симпатизанти ще бъдат подложени на напън от страна на Министерството на вътрешните работи, със старите ченгеджийски похвати ", сподели Биков. 

Без да загатва името на Кирил Петков и Българската банка за развиване (ББР) Биков сподели, че " някои от напусналите министри получиха банка за 2 месеца и назначиха приятелите си в борда на банката. Както и да им върви политическия план, банката сигурно ще им върви ".

Биков сподели още, че в ГЕРБ се тормозят от политическия план на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като нямали допирни точки. Притесняват се партиите на митинга, които следва да бъдат изчегъртвани от президентската администрация ". Според него " през идващите месеци те ще продължат да употребяват президентската администрация за своя политически план ".

На въпрос по кое време ще разгласят своя претендент за президент Митов изясни: " Име няма да разгласяваме в този момент. Когато сме подготвени ще обявим претендента си за президент. Обсъждаме имена ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР