Слаби геомагнитни бури застигат Земята днес и утре. Смущенията в

...
Слаби геомагнитни бури застигат Земята днес и утре. Смущенията в
Коментари Харесай

Магнитни бури ни удрят днес и утре, лекарите настояват да не ядем следните храни...

Слаби геомагнитни стихии застигат Земята през днешния ден и на следващия ден. Смущенията в магнитосферата се чакат от дребните часове на нощта през днешния ден до 18 часа. Те ще продължат и до на следващия ден по обяд, сочат данните на уеб страницата за метеорологични прогнози gismeteo.com Въпреки че през целия месец до момента слънчевата интензивност бе ниска и магнитното поле бе умерено, в последните три дни учените регистрират разстройства. Причината за тях е слънчевата коронална дупка CH17, оповестява " Труд ".

На нея се дължи ново повишаване на геомагнитната интензивност през вчерашния ден и през днешния ден, показват от Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг към Българска академия на науките. “На слънчевия диск се вижда нова дребна група петна. Тя е в южното полукълбо. В същото време групата петна 2718 отслабна и към този момент не се вижда. Няма евентуални източници за изригвания от междинния мощностен клас M, за огромни изригвания от клас X, както и за протонни (СЕЧ) ерупции ”, успокояват учените. Очаква се през днешния ден нашата планета да навлезе в бранш с по-висока скорост на слънчевия вятър.

Скоростта му ще е до към 500 км/с, а източникът е слънчевата коронална дупка CH17. Геомагнитната конюнктура ще бъде сред смутена и дейна. Вероятността за геомагнитни разстройства е 35% дневно, а вероятността за слаба геомагнитна стихия е 15%. Поради обстоятелството, че магнитните разстройства се отразяват на по-чувствителни хора, лекарите предлагат в такива дни те да избягат алкохола, както и солените и пикантни храни. Трябва да се пият доста течности, като акцент да се сложи на слаби чайове, плодови питиета и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се предлага да се прекарва време навън и да се почива при опция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР