Слаба избирателна активност, каквато беше и на последния вот, показват

...
Слаба избирателна активност, каквато беше и на последния вот, показват
Коментари Харесай

Ромите в „Столипиново“: Децата ни играят в боклуци! Докога?

Слаба изборна интензивност, каквато беше и на последния избор, демонстрират ромите на „ Столипиново “. Жителите на най-големия етнически квартал в Пловдив употребяват хубавото време, с цел да излязат на открито, само че малко от тях се насочват към урните.

„ Защо да вървя да гласоподавам, какво ще се промени? От години тънем в нечистотия, децата ни играят в отпадъци “, споделя Ангел Стоянов. Според него в „ Столипиново “ липсват задоволително казани, по тази причина имало толкоз нерегламентирани сметища в квартала. Той се съгласява обаче, че доста от жителите на гетото нямат хигиенични привички и хвърлят боклуци, където им попадне.

По думите на Ангел огромна част от блоковете в „ Столипиново “ страдат от проблеми с противоположните води, които се изливат по улиците и хората газят в тях. Така се основават предпоставки за разпространяване на заразни болести.

„ Половината от хората в квартала са безработни. Искаме работа, а не помощи “, изяснява Кера Николова. Тя твърди, че „ Столипиново “ е жилищният регион с минимум зеленина, паркове и площадки за игра.

„ Политиците се сещат за нас единствено по време на избори, през другото време не чуват проблемите ни, разясняват търговците, които са разпънали артикули безусловно по тротоарите. В изборния ден алъш-веришът в „ Столипиново “ кипи. Продава се всичко – от долни дрехи до плодове и зеленчуци. Цените са по-ниски, по тази причина поданици и на други квартали са пристигнали в гетото, с цел да изпълнят багажниците на колите си.

Полицейски коли обикалят, с цел да наблюдават за публичния ред и възможни нарушавания на изборите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР