Скуката е супер. Супер е за децата и е супер

...
Скуката е супер. Супер е за децата и е супер
Коментари Харесай

Фотограф пред Дарик: Най-фотогеничният човек е човекът в действие

" Скуката е супер. Супер е за децата и е супер и за нас. От друга страна е ужасно, като останеш самичък – може да се сетиш нещо за себе си, което е проблематично, да излязат всякакви паники ". Това разяснява въвфорума за хрумвания " Стълбището " на Дарик радио фотографът Яна Лозева.

Тя добави, че скуката оставя пространство за въображението, за мозъка, за креативност. " Наскоро разказвах на едни другари по какъв начин, като бях тийн, си правех обложки, ходех на едно място да ми записват пиратски дискове, изрязвах списания, правех обложки, занимавах се. Бях направила цяла сбирка супер обложки за дискове. Това просто беше от нямане какво. Това ми донесе някакво чувство за вътрешен живот. То не е константа, би трябвало да се поддържа. Ако не го обгрижваш, си отпътува ", сподели фотографът.

По думите й бавността във фотографията носи повече централизация, изключително когато снимаш на филм. Тя показа, че когато снима дигиталноправи по доста фотоси и се отнася по напълно друг метод към двете неща. Според Яна Лозева бавното снимане, скъпото снимане на филм те прави доста по-внимателен и съсредоточен.

" В идеалния вид бих снимала хората без да знаят, с цел да не се занимават с това, че ги фотографирам. Ако индивидът е доста self-conscious (бел. ред - излишно внимание на някого къмсамия себе си, външния си тип или дейностите си), лишава време да му омръзне да се занимава с теб и просто да се отпусне. За мен най-фотогеничният човек е индивидът в деяние. Особено сладко е хората, които танцуват или са на сцена, тъй като те имат работа, не могат да се занимават с това по какъв начин наподобяват лицата им ", сподели още Яна Лозева.

" Най-трудно ми е в случай че пристигна някой, който толкоз доста се снима самичък, че аз съм човек, който като че ли би трябвало да направи селфито – това няма нищо общо с мен ", добави фотографът.

Яна Лозева уточни като " Дума на годината " думата " война ", само че добави, че й се желае в действителност думата да бъде " мир ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР