Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,

...
Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,
Коментари Харесай

Скритите послания: Каква е лечебната сила на скъпоценните и полускъпоценните камъни

 " Скритите послания с Красимир Куртев “ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре пристигнали в рубриката! В следващото издание ще ви показва тематиката за Лечебните свойства на кехлибар, амазонит, аметист, апатит и аквамарин.

Минералите и кристалите - скъпоценни и полускъпоценни камъни съдържат сила сходно на човешката сила. Уникалното е, че взаимно можем да обменяме сила с един или различен кристал, а феноменалното е, че посредством вибрациите на естествените блага можем да се лекуваме от клетката до цели органи и системи. Кристалите са формирани от разнообразни детайли или съединения, на които човешките тела реагират по един или различен метод.

КЕХЛИБАР

Кехлибарът е мощен врач и пречистващ минерал за тялото, мозъка и духа. Освен това трансформира отрицателната сила в позитивна във вашия дом или офис. Счита се се, че извлича болките от тялото, лекува и обновява нервната система и балансира лявата полусфера на мозъка.

Кехлибарът всмуква болката и отрицателната сила, като спомага за облекчение на напрежението. Той повлиява на депресията в положителен аспект, покачва интелекта, самочувствието и креативното себеизразяване. Насърчава вземането на решения, спонтанността и носи мъдрост, баланс и самообладание. Има вярване, че колие от занемарен кехлибар, носено на гола шия оказва помощ за възобновяване на ендокринната система и в частност оказва помощ при проблеми с щитовидната жлеза. Традиционно употребен като лечебно средство в националната медицина е необикновен камък за здраве, благоденствие и на първо място регенерира застаряващите кафези, тоест подмладява.

АМАЗОНИТ

Известен като камък на смелостта, амазонитът ни дава опция да открием личните си истини и честност и ни оказва помощ да живеем в сходство с божествените полезности. Този хубав камък обезпечава независимост за изложение на мислите и възприятията (особено в отношенията). Осигурява естетика и баланс и оказва помощ за усмиряване при прочувствени контузии от предишното.

Доказано е, че силата му е толкоз мощна, колкото реката, на която е кръстен, и мощна като именитите жени-воини, с които е обвързвано името му, смекчава експанзията и укротява безпокойството. Твърди се, че амазонитът успокоява страстите и нервите, като покачва творчеството и умеенето да се изразяваш. Може би най-силното качество на неговата метафизична мощ е, че амазонитът прави по-щастлив брачния живот.

АМЕТИСТ

Аметистът е медитативен и успокоителен камък, който поддържа спокойствието, салдото и мира. Може да помогне за успокояването на ежедневния стрес и за пречистването на мозъка от отрицателните мисли, улеснявайки интуицията и връзката. Аметистът всмуква отрицателната сила и излъчва позитивна, защитна сила, с цел да помогне за внасянето на прочувствена непоклатимост и вътрешна мощ и е страховит камък за пътешестване за убеденост и самоотбрана.

Аметистът е един от най-ценените скъпоценни камъни от групата на кварца. Той е пожеланият драгоценен камък на високопоставените християнски духовници. Легенда, обвързвана с този камък, гласи, че той провокира обич към индивида, който го подарява. Вярва се че, аместистът е един от камъните с най-силни лечебни свойства. Укрепва имунната и нервната система, носи нравствен покой, оказва помощ при главоболие и мигрена. Сложен под възглавницата, лекува безсънието.

АПАТИТ

Идеалният камък за поощряване на личностното израстване и за подкрепяне на постигането на фантазиите ви. Той ще разсъни креативната душа във вас, предлагайки чувство за изясненост, фокус и себеизразяване посредством различаване на вашите упоритости и ориентиране на вашата сила към тях. Това е камък на проявяване, насърчаващ персоналната мощ за реализиране на задачите.

Апатитът поправя объркването, апатията и негативизма и усъвършенства прозрението. Счита се, че носенето на апатит ще ускори приемането на безусловната обич. Апатит енергийно работи като гнетящ глада. Апатит може да почисти аурата затрупана с сили, с което имате чувство за възобновяване тялото. Апатит обичайно се свързва с филантропични старания и преподаване. Апатит усъвършенства връзката и себеизразяване на всички равнища, което го прави мощен камък за учители. Апатит предизвиква неприкритост и лекост в обществени обстановки, с качество, което го прави изключително потребен за деца с аутизъм. Тези от вас, които са свръх прочувствени могат да се възползват от способността апатит да подчертае разумни решения и предизвикателство спокойни положения на мозъка. Апатит може да помогне да се развиваме душевен и свързване на притежателя му към по-високи равнища на духовно извисяване.

АКВАМАРИН

Аквамаринът се свързва с морето и неговите лечебни свойства. Мощен камък за подкрепяне при лекуване на очите, със своята успокояваща сила, той може да усили способността ви да се справите със скръбта, да освободите гнева и да прегърнете смяната, както и да ви даде опцията да продължите напред. Аквамарин нежно сервира подмладяване и възобновяване на мозъка, тялото и духа и основава пространство за мир и успокоение.

В литотерапията аквамарина се употребява за възстановяване на имунитета, стабилизира нервната система, лекува кожата, щитовидната жлеза, облекчава главоболие, бодърствуване и ирационални страхове. Аквамаринът спомага за основаване на нови другарства. Също по този начин дава храброст и усилва волята. Предпазва от измами. Отличен камък за медитация. Помага също при отричане от зависимости - алкохол, тютюн и други Помага на сърцето да се освободи от страхове, обиди и прави човек по-склонен да прости. Според антично поверие, в случай че камъкът стартира да наподобява по-мътен и зеленикав то предвещава стихия или притежателя му е в неприятно въодушевление.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР