СКРАНТЪН, Пенсилвания (AP) — Президентът Джо Байдън призовава за утрояване

...
СКРАНТЪН, Пенсилвания (AP) — Президентът Джо Байдън призовава за утрояване
Коментари Харесай

Байдън търси по-високи мита върху китайската стомана, докато ухажва гласоподавателите на синдикатите

СКРАНТЪН, Пенсилвания (AP) — Президентът Джо Байдън приканва за утрояване на митата върху стоманата от Китай, с цел да отбрани американските производители от потока от евтини импорт, известие, което той възнамерява да популяризира в сряда в послание към стоманодобивните служащи в щата Пенсилвания, полето на борбата.

Този ход отразява пресечната точка на интернационалната комерсиална политика на Байдън с напъните му да ухажва гласоподавателите в щат, който е евентуално ще изиграе основна роля при определянето на изборите през ноември.

Белият дом обаче упорства, че става дума повече за отбрана на американското произвеждане от нелоялни търговски практики в чужбина, в сравнение с за разпалване на синдикална аудитория.

В допълнение към повишението на цените за стомана, Байдън също ще се стреми да утрои данъците върху китайския алуминий. Текущата ставка е 7,5% и за двата метала. Администрацията също по този начин даде обещание да продължи антидъмпингови следствия против страни и вносители, които се пробват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР