Скотланд Ярд разкри мистерия с убийствата на над 400 коткиЛондонската

...
Скотланд Ярд разкри мистерия с убийствата на над 400 коткиЛондонската
Коментари Харесай

Скотланд Ярд разкри мистерия с убийствата на над 400 котки

Скотланд Ярд разкри тайнственост с убийствата на над 400 котки
Лондонската полиция завърши следствието на гибелта на повече от 400 котки за последните три години, предава Би Би Си.

През цялото това време главната версия беше, че става дума за сериен палач, само че действителността се оказа надалеч по-прозаична.

След осъществени 25 аутопсии, стана ясно, че смъртните случаи не са породени от "човешки фактор". Според Скотланд Ярд котките са станали жертва на автомобилни произшествия и на физически спорове със личните си събратя. В следствие труповете са били разкъсвани за храна от лисици.

Местната полиция оповестява, че закрива следствието и отсега нататък няма да приема сигнали за починали котки. От полицейското ръководство в Кройдън подчертаха, че всеки един от над 400-те сигнала е бил обсъждан съществено, което е лишило обилни запаси. От записи на охранителни камери е станало ясно, че телата на умрелите котки са били в следствие раздрани до неразбираемост от лисици.

Полицията изрази вяра, че доброволците и феновете на животни, присъединили се в издирването на "серийния котешки убиец", към този момент ще могат да си отдъхнат.

Част от доброволците обаче не са съгласни с изводите от следствието. Неправителствената организация Snarl, която първа притегли вниманието на обществеността към случая с мистериозните убийства на котки и интензивно се включи в издирването на причинителя оповестиха, че съществуват безапелационни доказателства, че точно човек е причинител на тези злодеяния.

Независимо от аргументите, гибелта на домакински любим постоянно се отразява извънредно тежко на притежателя му. Един подобен притежател, Наоми, която разкрила край пътя обезглавеното тяло на котката си Айви, е получила припадък на меланхолия и безпокойствие и е трябвало да вземе триседмичен отпуск от работа. Наоми дълго време е била измъчвана от кошмари и бодърствуване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР