Скоростта, с която се храним е важен фактор за добро

...
Скоростта, с която се храним е важен фактор за добро
Коментари Харесай

Мнение: Скоростта на хранене влияе ли върху теглото ни

Скоростта, с която се храним е значим фактор за положително храносмилане и за поощряване на загуба на тегло при тези, които търсят тази цел.

Много хора, които се пробват да отслабнат стартират да търсят способи и способи за понижаване на калориите. Въпреки това, в доста случаи те се концентрират единствено върху „ какво “ да ядат, а не върху „ по какъв начин “ да ядат. Знаете ли въздействието на скоростта, с която се храним?

Някои изследвания демонстрират, че скоростта с която ядем храна е обвързвана с увеличение на тежестта. Една от вероятните аргументи за това може да бъде, че бавното хранене ви разрешава да почувствате по-голямо възприятие на апетит или задоволство.

1. Сити хормони

Храненето с несъразмерна скорост предотвратява вярното действие на биологичния механизъм, който осведоми за ситостта на тялото. Тази информация се контролира от поредност хормони, като главният е колицистокининът. Когато се храним се задейства механизъм, който осведоми мозъка, че към този момент сме „ сити “.

Като сме наясно с това чувство, можем да спрем да ядем храна, която не ни е нужна, защото потребностите от храна ще бъдат доставени. Този механизъм обаче лишава време, с цел да се задейства. По този метод, в случай че ядем прекомерно бързо, може да сме изяли повече храна в сравнение с е належащо.

2. Изследвания за връзката сред скоростта с която се храним и наддаването на тегло

Има няколко изследвания, които демонстрират, че като ядем по-бавно, количеството храна, което ядем, може да бъде доста понижено.

Едно от тези изследвания е извършено измежду дребна група участници, включваща хора с обикновено тегло и такива със затлъстяване или с наднормено тегло. На всички им беше дадена опция да се хранят умерено и при условия, които им разрешават да се хранят постепенно. 

Резултатът сподели, че всички участници употребяват по-малко храна, когато ядат постепенно и се усещат по-малко гладни по-късно, спрямо бързо хранене.

3. Яжте по-бавно, с цел да отслабнете

И най-после, не забравяйте, че положителните хранителни привички са нужни с цел да се поддържа съответно равнище на здраве. Сред тях решаваща роля играе освен типът храна, само че и нашите съчетания и традиции като скоростта, с която се храним. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР