Скоростта на метаболизма естествено намалява с възрастта - причината е

...
Скоростта на метаболизма естествено намалява с възрастта - причината е
Коментари Харесай

Причини за забавен метаболизъм

Скоростта на метаболизма естествено понижава с възрастта - повода е понижаване на чистата маса в тялото (включително мускулите). Въпреки че естественият метаболизъм е генетично свързан, той може да бъде повлиян от метода на живот и диетата. И по този начин, какво забавя метаболизма?

Дългосрочен стрес

В стресови обстановки тялото отделя хормона на напрежението кортизол. Един от резултатите на кортизола е да увеличи равнищата на кръвната захар, защото тялото се нуждае от повече сила в стресови обстановки. Кортизолът, както всички хормони, способства за всекидневието ни и има позитивна функционалност. Предполага се, че кортизолът покачва равнищата на кръвната захар. От една страна, в стресова обстановка това е позитивно деяние - в началото даваше опция на тялото да реагира бързо „ бий се или бягай “. Проблемът обаче поражда, когато сме непрекъснато изложени на стрес и когато стартира свръхпроизводството на кортизол. В допълнение, кортизолът усилва разграждането на протеините, в това число мускулите - намаляването на мускулната маса забавя скоростта на метаболизма.

Опитайте се да избягвате стресови обстановки и да намерите метод да облекчите напрежението. Разходка? Масаж? Физическа активност? Вие познавате себе си най-добре и знаете какво ви разрешава да се отпуснете.

Твърде високи калорични ограничавания

Твърде малко сила от диетата кара тялото да се държи по този начин, както е в интервала на апетит. Това значи изключително състояние за него и тогава той ще направи всичко, с цел да оцелее и да се усеща в сигурност. Изпитвали ли сте потреблението на доста ограничаваща, нискокалорична диета? Ако е по този начин, евентуално към този момент знаете положението, когато тежестта стои неподвижно и килограмите не желаят да понижат, макар потреблението на гладна диета и гръмотевични тренировки.

Когато калоричното наличие на диетата се понижи прекомерно фрапантно, темпото на всички витални процеси се забавя, а оттова и количеството употребявана сила. Не единствено това, тялото може даже да стартира да отделя мазнини „ за в бъдеще “, ако няма сила от диетата. Това се дължи на хормона на напрежението кортизол. Както към този момент знаете, несъразмерните му количества се създават при стресови условия и те включват прекалено много калорични ограничавания.

Транс мазнини в диетата

Изследванията демонстрират, че питателните транс мазнини имат резултат върху метаболизма на мастната тъкан и могат да понижат чувствителността на тъканите към инсулин. Това значи, че високите равнища на инсулин остават в кръвта дълго време, което води до струпване на телесни мазнини. Транс мазнините са повсеместни в диетата - те могат да бъдат открити в подготвени сладкиши, множеството полу-готови ястия (като супи на прахуляк, сосове), сладки зърнени закуски, млечни десерти и даже каши за дребни деца.

Малко деен метод на живот

Имате заседнала работа, до която с цел да стигнете постоянно шофирате, а вечерите си прекарвате на дивана. Такава ниска физическа интензивност води до по-нисък метаболизъм. Движете се, активирайте се: използвайте градски превоз, качете се по стълбите вместо с асансьора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР