Скоростта е най-сериозният причинител на пътнотранспортни произшествия. Това е и

...
Скоростта е най-сериозният причинител на пътнотранспортни произшествия. Това е и
Коментари Харесай

"Пътна полиция" провежда 24-часова акция за контрол на скоростта

Скоростта е най-сериозният извършител на пътнотранспортни катастрофи. Това е и повода TISPOL да заложи в графика си годишно по две интервенции за надзор на скоростта. Водачите би трябвало да преценят с каква скорост да кара, както и на какво разстояние. Това съобщи основен контрольор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция " при Главната дирекция "Национална полиция " в утринния блок на Българска национална телевизия.

"С Около 20-30 % скачат откритите нарушавания за скорост. В страни с сходни на нашите открити пътни закони, нарушавания са с пъти по-малко в сравнение с от България. Ние разполагаме с по-малко механически уреди ", сподели още той.

"Цялата седмица направляваме скоростта. От 18 до 19 април от 6.00 до 6.00 ч. сутринта ще се организира акция „ Скорост “. Целта е жителите през тези 24 часа да управляват скоростта си ", добави Рапчев.

"Основно ще се работи с мобилните устройства, както и с камерите ситуирани по пътя. Трудно е да се управляват неправилните маневри. Главните главните пътища би трябвало да са покрити с видеонаблюдение ", разкри основният контрольор от отдел "Пътна полиция ".

"Шофирането е една огромна отговорност. Толерантността на пътя е доста ниска, експанзията се усилва ", разяснява Росен Рапчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР