Скоростно изкачване от Княжево до Копитото в памет на Боян

...
Скоростно изкачване от Княжево до Копитото в памет на Боян
Коментари Харесай

Скоростно изкачване на Копитото в памет на Боян Петров ще се проведе на 18 май

Скоростно нанагорнище от Княжево до Копитото в памет на Боян Петров ще се организира на 18 май. Семейството и другари на алпиниста посвещават алегорично събитието на Гашербрум I (8068 м) - първия от осемхилядниците, изкачени от Петров.

Те се надяват изкачването на обичаната пътека за тренировки на алпиниста да се трансформира в традиция.

" Надяваме се, че всеки финиширал ще откри храброст и мотивация да се изправи пред личните си върхове, и с цялата си сила и воля да направи първата си крачка в своето лично огромно странствуване ", споделят уредниците.

Записването за спортната част става в уеб страницата за събитието. Всеки стартирал от Княжево и финиширал на Копито ще получи орден с дизайн на Гешербрум I и документ. Победителите при дамите и мъжете ще получат по 1000 лв., а за второ и трето място премиите са надлежно 500 и 200 лв..

Боян Петров и пътят, който постоянно приключва с връх

Стартът е в 9 часа на 18 май от Бар Шишарка в Княжево. Организаторите оповестяват, че участниците ще потеглят на талази, с цел да се избегне скупчване на доста хора по пътеката.

Целият маршрут ще бъде маркиран, а умел екип ще следи за съблюдаване на разпоредбите и сигурността по трасето.

" Целта на надпреварата е един път годишно хората, които обичат Боян, да се събират на " неговото място " и да го почетат. Спортното събитие е най-подходящия метод да го почетем като вдъхновяваща персона и незабравим състезател, като дружно с това насърчаваме хората да спортуват и да прекарват повече време измежду природата ", прибавиха уредниците.

Боян Петров изчезна в края на май 2018 година при опит на изкачи връх Шиша Пангма (8013 м) в Хималаите. Това беше част от плана му " Българин на 14х8000 " за изкачването на 14-те осемхилядника на планетата.

Фотогалерия: На алпинистите им ръкопляскат боговете >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР