Скорошното съобщение за китайска помощ за Сирия предизвика тревога в

...
Скорошното съобщение за китайска помощ за Сирия предизвика тревога в
Коментари Харесай

Израел е притеснен от присъствието на Китай в Сирия

Скорошното известие за китайска помощ за Сирия провокира паника в израелските сили за сигурност. По време на гала, извършена на 20 юли в Дамаск, беше оповестено, че Сирия ще получи съвременно информационно съоръжение от Китай. Според формалното изказване помощта " е ориентирана към възстановяване на инфраструктурата на локалната мрежа, изключително в региони, които бяха мощно наранени по време на сирийската рецесия от 2011 година насам ", написа израелският боен портал “Брейкинг Дефенс ”.

Споразумението, подписано от китайския дипломат в Дамаск Фън Бяо и ръководителя на Сирийската работа за обмисляне и интернационално съдействие Фади Салти алХалил, гласи, че оборудването ще бъде доставено на две партиди на сирийското министерство на връзките и технологиите.

Отношенията сред Израел и Китай се развиха много топло, макар че бяха ненапълно обтегнати през последните години заради натиска на Съединени американски щати върху управляващите на еврейската страна, с цел да лимитират икономическите си връзки с Пекин. На пръв взор наличието на Китай в Сирия единствено по себе си не е сериозен проблем за Израел. Но икономическите или военни усъвършенствания, които Китай може да направи в сирийската войска, будят паника, отбелязва изданието.

Израелски източници описват, че точният вид информационни системи, които ще бъдат доставени на Сирия, не е явен, само че се чака това да бъде съоръжение, което ще „ запълни съществуващите пропуски във военната информационна мрежа на арабската република “. И, притесняват се източниците, това може да е единствено " върхът на айсберга на китайската помощ за Сирия в нейните старания да възвърне армията си ".

„ Имаме индикации, че през последните месеци китайски специалисти са посетили някои сирийски военни уреди, които са били мощно развалени по време на гражданската война “, сподели един от събеседниците. „ Вярваме, че доста от оборудванията на сирийската войска ще бъдат възобновени от китайците, които имат способността да привлекат хиляди служащи, с цел да завършат работата във допустимо най-кратко време. “

Източникът също предизвести, че китайците могат да се опитат да продадат някои от своите отбранителни системи на сирийците, което може да усложни израелските интервенции в Сирия.

Според Дани Ятом, някогашен шеф на израелското външно разузнаване “Мосад”, " всевъзможен вид връзки сред международна мощ като Китай и страна, която е един от враговете на Израел, е тревожна. "

„ Китайците без подозрение ще извършват огромни стратегии в Сирия и Израел би трябвало да се увери, че този факт не лимитира свободата му на деяние в Сирия. Израел няма да рискува по простъпка да удари китайците, които ще работят в Сирия като част от възстановителните работи “, сподели някогашният началник на Мосад.

Ятом уточни, че това, което може да наподобява като цивилна активност в Сирия, в действителност може да бъде заслон за военни или разследващи интервенции на китайците в прилежащата на Израел арабска страна.

По-рано тази седмица в израелските медии се появи непотвърдена информация, че в Дамаск се е състояла среща сред представители на сирийското, съветското и иранското военно командване, по време на която „ руснаците са декларирали готовността си да трансферират съвременни отбранителни системи на сирийската войска. " Твърди се, че Русия е дала обещание да достави на Сирия зенитно-ракетни системи С-300, както и да даде С-400 Триумф.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани Израел да не продължава китайските вложения в инфраструктурата и високотехнологичната промишленост на еврейската страна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР