Скорошният шампион на Откритото първенство на Австралия по тенис Яник

...
Скорошният шампион на Откритото първенство на Австралия по тенис Яник
Коментари Харесай

Яник Синер и Даниил Медведев продължават напред на тенис турнира в Маями

Скорошният първенец на Откритото състезание на Австралия по тенис Яник Синер, който е №3 в света, трябваше да се потруди съществено, с цел да избегне изненада против нидерландеца Талон Грикспур, като в последна сметка се наложи с 5:7, 7:5, 6:1 за повече от 2 часа и 20 минути игра.

Мачът от шампионата от сериите Мастърс в Маями бе пресечен в средата на втория сет поради дъжд. Синер загуби първата част след час игра, като Грикспур я завърши с помощта на два аса. Във втората италианецът имаше първа топка за пробив едвам при 5:4, като не съумя да я осъществя и изравни мъчно сетовете при втората си опция при 6:5. След като Синер се измъкна от елиминиране, в третия сет имаше огромно предимство и съумя да го затвори с 6:1.

Датчанинът Холгер Руне още веднъж подсети за неуверените си изяви, като бе отстранен още на старта на шампионата от унгареца Фабиан Морожан. Победата на унгареца, който е под №57 в ранглистата на АТП, бе безапелационна 6:1, 6:1. Мачът продължи по-малко от час, като Марожан съумя да направи 24 печеливши удара против единствено 14 за Руне. В идващия кръг унгарецът ще срещне представителя на Австралия Александър Попирин.

Руснакът Даниил Медведев не позволи изненада и в профил британеца Камерън Нори в два сета - 7:5, 6:1.



Норвежецът Каспер Рууд също продължи към третия кръг на шампионата, като се наложи над испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:4.

Австралиецът Алекс Де Минор също продължи за идната фаза, откакто победи корееца Квон Суву с 6:3, 6:2.

Чехът Томаш Махач продължи с отличното си показване, като след триумфа над Андрей Рубльов този път победи в доста оспорван мач някогашния №1 в света Анди Мъри от Шотландия със 5:7, 7:5, 7:6 (5).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР