Скоро ще бъдат функционални лични приспособления, нещо като слушалки“, които

...
Скоро ще бъдат функционални лични приспособления, нещо като слушалки“, които
Коментари Харесай

Ухото като USB вход

Скоро ще бъдат функционални персонални съоръжения, нещо като „ слушалки “, които ще поддържат връзка с нервните сигнали, минаващи през ушите ни и ще следят и взаимодействат с нашите мозъци.

Слушалките могат да ни оказват помощ да се съсредоточим върху съответни диалози, като интелигентни слухови апарати или да следим нашата мозъчна активност за лекуване на звук в ушите, да вземем за пример.

Това твърди Попи Крум, невролог от Станфордския университет и основен академик в Dolby Laboratories, който неотдавна разгласи за откритието в изданието IEEE Spectrum.

„ Новата технология ще размие границите сред изкуствената и биологичната просветеност “, твърди Крум, „ увеличавайки нашите мисловни процеси и сътрудничейки с нашите мозъци “.

Други технологии, като Гугъл Glass да вземем за пример, бяха осмивани, че са мрачни и евентуално злокобни. Но слушането може да помогне на хората да изолират съответни диалози или да следят нервното си здраве, без непрекъснато това да бъде тематика на диалог за любопитни минувачи.

И ухото е логически избор за такава връзка с мозъка, твърди Крум.
„ Ухото е като биологичен еквивалент на USB порт “, написа той. „ То е несравнимо освен като точка за „ писане „ в мозъка, както се случва, когато нашите слушалки предават звуците на обичаната ни музика, да вземем за пример, само че и за противоположния развой – за „ четене “ на информация от мозъка. “

Въз основа на напредъка на другите екипи по света, Крум твърди, че технологията за тези носещи се мозъчни компютърни интерфейси може да се развие в границите на към пет години.

„ Когато сме подготвени и го създадем, „ слушалките “ непрестанно и безмълвно ще могат да правят оценка нашите потребности и положение на мозъка, като ни оказват помощ да се оправим със света към нас ”, написа Крум. „ Те ще бъдат нашите същински сътрудници в живота. “

Публикувано в изданието futurism.com.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР