Скоро потребителите на Apple в Европейския съюз получават специални привилегии

...
Скоро потребителите на Apple в Европейския съюз получават специални привилегии
Коментари Харесай

Истински Chrome, Firefox и други браузъри - вече и в iPhone

Скоро потребителите на Apple в Европейския съюз получават специфични привилегии - към този момент ще могат да употребяват разнородни приложения от трети страни, включителни пълноценни версии на известни браузъри. Това идва с версия 17.04 на операционната система iOS, която се чака през март.

До момента някои от приложенията на Apple бяха единствените вероятни за потребителите с iPhone и iPad - да вземем за пример браузърът. И въпреки компанията да разреши на други да пуснат своя браузър в магазина за приложения AppStore, действително това бяха вариации на Safari, тяхното приложение за сърфиране в мрежата, с друг тип.

Причината е, че Apple принуждаваше всички да употребяват техния енджин - WebKit. Chrome обаче има собствен - Chromium, който се употребява и от Edge, Opera и други, Firefox пък е задвижван от Gecko.

Това обаче е единствено най-явната смяна в системата на Apple в Европейски Съюз. Зад всичко това влиза новия Закон за цифровите пазари на Европейския съюз, който също така изисква компанията да даде на разработчиците опцията да ползват платежните услуги на Apple за покупки в приложението или да интегрират платежна система на трета страна без спомагателни разноски към Apple.

В добавка, с изключение на AppStore, скоро в iPhone ще може да инсталираме и други магазини за приложения.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР