Скоро еврозоната ще има своите две нови членки. „Стискам палци“

...
Скоро еврозоната ще има своите две нови членки. „Стискам палци“
Коментари Харесай

Хърватия ни изпреварва за еврозоната, обяви Кристин Лагард

Скоро еврозоната ще има своите две нови членки. „ Стискам палци “ напълно скоро да посрещнем Хърватия, като след нея към блока ще се причисли и идната страна, която чака – България.

Това съобщи, гуверньора на Европейската централна банка Кристин Лагард по време на полемика в границите на Световния стопански конгрес в Давос, който се организира сега, съобщи Reuters, цитира бТВ.

Така, продължава Лагард, страните, които ще бъдат в клуба на еврото ще станат 21 година

Хърватия, която се причисли към Европейски Съюз шест години и половина преди страната ни към този момент реализира няколко други външно политически триумфи за разлика от София. Един от тях е отпадането на визите за Съединени американски щати, а вторият е предстоящото приемане на Загреб и в Шенген.

През лятото на 2020 година България и Хърватия дружно влязоха в т.нар чакалня на еврозоната – механизмът за непоклатимост на валутния курс ERM2.

Към момента Загреб си е сложил за цел да одобри еврото през 2023 година, а България през 2024 година Очаква се в средата на годината Европейската централна банка да излезе с нов отчет, който да даде по-ясна индикация, по кое време двете страни ще бъдат подготвени за приемането на единната валута.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР