Скопие. Своето мнение за перспективите за постигане на договорка между

...
Скопие. Своето мнение за перспективите за постигане на договорка между
Коментари Харесай

Скопският вандал Миленко Неделковски пред „EA Daily”: Македонските власти може и да са готови да сменят името, но народът не е

Скопие. Своето мнение за вероятностите за реализиране на сделка сред Македония и Гърция по отношение на разногласието за смяна на името на някогашната югорепублика изрече пред съветското електронно издание EurAsia Daily добре известният в България скопски варварин Миленко Неделковски, избран от редакцията като македонски журналист и ефирен водещ, който не споделя увереността на македонския министър председател Зоран Заев за готовността на страната да направи компромис по въпроса за личното й име.
„ Може и Зоран Заев и македонските политически партии да са подготвени за това, защото всички те са клиенти на посолството на Съединени американски щати. Но Македония и македонския народ при всички положения не са “, съобщи Неделковски.
При това, счита скопянинът, колкото и необичайно да звучи, сега гръцкия народ е най-хубавия съдружник на македонците в тяхната битка за запазване на името на тяхната страна. „ Национализмът е толкоз мощен измежду гърците, те въобще не желаят да чуят за допускане на името „ Македония “ в името на непозната страна, в каквито и да е разновидности. Това звучи свръхабсурдно, само че е реалност “, разясни Неделковски.
Според думите на македонския „ специалист “, даже министър председателят на Македония да работи за смяната на името, то, безспорно, ще се сблъска с два казуса. Първият се състои в това, че за изменението на Конституцията ( защото името „ Република Македония “ е доказано от Конституцията ) са нужни две трети от гласовете в Народното събрание, както посочи той.
„ Това значи, че с решението би трябвало да се съгласи и опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ. Длъжен съм да кажа, че ВМРО-ДПМНЕ са съвсем такива клиенти на американците, каквито са и партията на Зоран Заев ( Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ)) “, съобщи Неделковски.
Вторият проблем се състои в това, че Заев, може и да реализира своя проект в Македония, само че това няма да се случи в Гърция, означи „ специалистът “. „ Смятам, че и двата народа са недоволни от протичащото се. За гърците това може и да не е толкоз значимо, само че тяхното държавно управление ще има своите проблеми с улицата “. Но в Македония няма да е толкоз просто да се промени името, тъй като би трябвало да се одобри съответстващото решение в Народното събрание “, допуска македонският публицист.
В отговор на въпрос на „ EA Daily “, дали фактически сделката във връзка името на Македония може да бъде реализирана толкоз скоро, колкото афишират ръководителите на двете държавни управления, Неделковски съобщи: „ Правителството приема разнообразни решения, такива, като решението за въвеждането на двуезичността или решението за подписването на Договора за добросъседство с България. Но всичко това е на хартия. Това не значи, че те ще се претворят в действителност или ще продължат да са в действие за дълго време. Ще пристигна друго държавно управление на мястото на настоящото и всичко ще остане постарому. Аз по никакъв начин не съм убеден, че новите решения ще имат историческо измерение “, заключи македонецът.
Агенция „ Фокус “ напомня:
Скандално известният Миленко Неделковски и негови другари взеха решение да се изкачат на връх Каймак-Чалан на 22 септември 2016 година и то при доста неприятни метеорологични условия – мраз и мъгла, с единствената цел да счупят паметната плоча на българските войни, сложена там. Вандалският акт е осъществен преднамерено в Деня на българската самостоятелност, един ден, откакто управлението на българската войска, дружно с създателят на книгата „ Каймакь-Чалань “ и президент на организация и радио „ Фокус “ Красимир Узунов се поклониха пред паметта на починалите наши бойци.
След покушението против паметната плоча, Миленковски разгласява фотография на своя профил във Facebook, на която държи чук, надвесил се над отломките на жертвата си, със следния текст към нея: „ Кајмакчалан, денеска 22.09.2016 помеѓу 13.00 и 14.30 часот. Мисијата комплетно завршена. Незаконски поставената бетонска плоча од група бугарски криминалци комплетно е уништена и претворена во прав.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР