Скопие спази договорката с Атина и преименува летището си и

...
Скопие спази договорката с Атина и преименува летището си и
Коментари Харесай

Македонците смениха табелите на летище и магистрала „Александър Велики“


Скопие съблюдава сделката с Атина и преименува летището си и автомагистралата, водеща към Гърция. Рано тази заран чиновниците на македонската пътна организация започнаха да смъкват табелите за интернационалната аерогара аутобана, който е част от Коридор № 10. И двете до момента носеха името " Александър Велики ". С решение на държавното управление оттук насетне автомагистралата ще се споделя " Приятелство ", а летището - " Международно летище Скопие ", съобщи БГНЕС.

Решението за смяната на имената влезе в действие на 14 февруари, когато държавният декрет бе оповестен в Държавен вестник. Промяната бе контрактувана персонално от премиера Зоран Заев по време на срещата му с неговия гръцки сътрудник Алексис Ципрас в Давос предишния месец. Летището, автомагистралата, стотици площади и улици в Република Македония бяха преименувани с имената на антични герои по време на режима на Никола Груевски, в интервала от 2006 до 2016 година.

Проектът " Скопие 2014 " на някогашния министър председател изцяло промени центъра на Скопие, дребният площад в столицата бе посипан с монументи на герои от античността, а редица фасади, в това число на държавната постройка, превърнати в барок. Според разнообразни калкулации " Скопие 2014 " коства минимум 700-800 млн. евро на македонския поданик.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР