Скопие. Седем полицейски служители са ранени и трима цивилни граждани

...
Скопие. Седем полицейски служители са ранени и трима цивилни граждани
Коментари Харесай

„Стандард“ : Седем полицейски служители са ранени при протестите пред парламента в Скопие

Скопие. Седем полицейски чиновници са ранени и трима цивилни жители са арестувани в митингите пред постройката на Народното събрание в Скопие, заяви Македонската осведомителна организация (МИА), базирайки се на полицейски и медицински източници, представена от македонската медия „ Стандард “ .
Екип на Спешна здравна помощ се е намесил в неделя вечерта, поради ранени лица в насилствените митинги, които са се провели пред постройката на Народното събрание. Екипът към момента е на мястото на митингите, само че към този момент няма информации за броя на ранените жители.
Медицинският екип се е намесил по искане на полицията.
Македонската полиция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите пред Народното събрание, протестиращи срещу контракта за решение на разногласието за името сред Македония и Гърция, подписан в неделя сутринта.
Протестиращите са хвърлили към полицията шокови бомби, пиротехнически средства и камъни. Полицията е дала отговор, откакто стачкуващите са се пробвали да преминат охранителната ограда и да вляза в Народното събрание.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР