Скопие. Бившият началник на 5-то управление в Агенцията за разузнаване

...
Скопие. Бившият началник на 5-то управление в Агенцията за разузнаване
Коментари Харесай

Македония: Главни обвиняеми в аферата с подслушването избягаха преди да ги задържи полицията

Скопие. Бившият шеф на 5-то ръководство в Агенцията за разузнаване и сигурност Горан Груевски и неговият чиновник Никола Бошковски, упрекнати за нелегално подслушване и унищожаването на специфична инсталация и записи по следствията " Твърдина " и " Таргет ", не са открити от полицията, която е била изпратена да ги задържи, предават македонските медии.
Искането на Специализираната прокуратура за непрекъснато задържане на Груевски и Бошковски беше доказано от Апелативния съд на 17 юли 2017 година и от Върховния съд на 25 юли 2017 година
Според македонското законодателство обжалването на присъдата не стопира нейното осъществяване и полицията е получила предписание да задържи основните обвинени с цел да не се укрият.
Късно нощес Груевски и Бошковски не са открити на посочените адреси.
Бившият шеф на 5-то ръководство Горан Груевски беше упрекнат в всеобщо нелегално подслушване и в унищожаването на профилирана инсталация и на записи, дружно с някогашния министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска. След експлоадирането на абсурда с подслушването, с цел да се избегне търсенето на прилика с семейството на някогашния министър председател Никола Груевски, медиите на ВМРО-ДПМНЕ започнаха да изписват името на някогашния шеф на подслушването като Горан Груйовски. На 1 май 2014 година Горан Груевски е защитил докторантура на " Злоупотреба с особени ограничения ".
По мотив несполучливия опит за задържане електронното издание " Плюс Инфо " оповестява, че " Груйовски и Бошковски избягаха? ", като Министерство на вътрешните работи към този момент не удостоверява информацията.
Според " Либертас " двамата са избягали и " алфите не са разкрили обвинените, с цел да ги отведат в следствения арест в " Шутка ".
Македонският " Фокус " написа, че полицията е влезнала в дома на Груйовски, само че не го е разкрила.
" МКД " добавя информацията, че полицията продължава да търси основните обвинени по делото с подслушването.
" Дойче веле " предава, че Груйовски и Бошковски са в неопределеност, а телефоните са ги " не запомнили " вкъщи.
" Сакам да кажам " счита, че виновността за проваленото задържане носят съдиите, които са дали задоволително време на някогашните чиновници на службите да избягат.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР