Скопие беше убедено, че Германия ще принуди България да отстъпи

...
Скопие беше убедено, че Германия ще принуди България да отстъпи
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Ако Македония иска в ЕС, да признае, че преди 1944 година сме били едно

Скопие беше уверено, че Германия ще принуди България да отстъпи и Северна Македония да стартира договаряния в Европейски Съюз. Европейският съюз не може да накара принудително една страна да одобри друга страна, която се държи безобразно – държат се по най-безобразен метод. Това съобщи проф. Кирил Топалов.
" Вярвам, че Албания е доста по-демократична страна от Република Северна Македония ", настоя проф. Топалов пред Българска национална телевизия. И уточни, че в Северна Македония има " неестествен, подправен език ", основан след 1945 година от Коминтерна – македонският език е произношение на българския, мощно посръбчено. Затова и Топалов има вяра, че Албания ще бъде отделена от Северна Македония в преговорния развой за Европейски Съюз.
 Швеция се разгласи за неотложно започване на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония Швеция се разгласи за неотложно започване на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония
Европейски Съюз би трябвало неотложно да стартира договаряния със Северна Македония за влизането на републиката в обединена Европа. Това заяви шведският въ...
Според Топалов, македонските политици са подготвени да жертват европейското бъдеще на страната си. Той е безапелационен, че в македонската конституция няма приет български етнос, вкарват се непрекъснато уроци по сръбски език в учебно заведение.
Съвместната Комисия по историческите въпроси със Северна Македония би трябвало да продължи да съществува, тъй като е знак – Северна Македония е добре да влезе в Европейски Съюз, само че когато се реформира, сподели Топалов. И даде образец – Самуил бил македонски цар, заробил " бугарите и албанците ". Какво било решението съгласно Скопие – да се кажело, че българската позиция е, че Самуил е български цар, а македонската – Самуил е македонски цар. Това е парадокс, настоя проф. Топалов.
В тази страна ние сме окупатори, фашисти, разбойници – очевидно нищо положително не остава ненакзано, откакто ги признахме. Ако Северна Македония желае в Европейски Съюз, би трябвало да одобри много компромисния вид, който им предлагаме – от 1944 година има македонска държавност, преди този момент – не. Обща ни е историята до 1944 година, акцентира проф. Топалов. Това, че са били поробвани от сърби и гърци след Балканската и Първата международна война, не ги прави македонци, сподели професорът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР