Скопие. Българският журналист Виктор Кануров заяви в ефир на Македонската

...
Скопие. Българският журналист Виктор Кануров заяви в ефир на Македонската
Коментари Харесай

„Алфа ТВ“ : Скандално изявление – Григор Пърличев е бил българин

Скопие. Българският публицист Виктор Кануров съобщи в ефир на Македонската национална телевизия, че поетът Григор Пърличев не е бил македонец, а българин, съобщи македонската телевизия “Алфа ТВ “.
„ Нека да забележим нашите възрожденци, какъв е бил техния език. Григор Пърличев е българин “, съобщи Канзуров по време на спор с анализатора Тодор Пендаров.
Миналата седмица българския евродепутат Ангел Джамбазки съобщи, че Македония е сръбска структура и че македонско малцинство няма, тъй като въобще не съществува не като нация.
Тези националистически заявки в България идват, след македонският министър-председател Зоран Заев в границите на визитата си в София разгласи промени в учебниците и съобщи, че Македония до момента е популяризира ненавист и контракти взаимно отбелязване на национални празници с България.
Историците и анализаторите в Македония са единомислещи: Македония няма нищо общо с България и не би трябвало да се позволява отвод от това, което е македонско.
„ Честването на Илинден дружно с България би било от най-голяма щета “, счита шефът на Държавния списък на Македония Филип Петровски, съгласно който по този метод се осквернява огромният македонски празник. „ Ние сме се борили в продължение на епохи за тази страна. Никой няма право да си играе с нашите битки, нашето завещание, с това, в което са вложили нашите предшественици. Има и други способи в дипломацията, с които Заев можеше да бъде свестен позитивно и другарски, само че не в ущърб на личния си народ, страна, история и бъдеще “, уточни Петровски.
При визитата си от предходната седмица в София, министър председателят на Македония Зоран Заев се поклони пред паметника на Самуил, на който написа български цар, контракти взаимно отбелязване на Илинден и разгласи промени в учебниците по история, които съгласно него популяризират ненавист.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР