Скопие. Архиепископският църковно-народен събор (АЦНС) на заседанието си в събота

...
Скопие. Архиепископският църковно-народен събор (АЦНС) на заседанието си в събота
Коментари Харесай

„Канал 5“ : МПЦ-ОА се обяви за наследник на Първа Юстиниана и това ще влезе в титлата на архиепископа

Скопие. Архиепископският църковно-народен събор (АЦНС) на съвещанието си в събота добави Първа Юстиниана (Юстиниана прима) в името на МПЦ и в купата на архиепископ Стефан, който в бъдеще ще бъде Митрополит Скопски и Архиепископ Охридски и на Юстиниана Прима, предава скопският ефирен „ Канал 5 “ .
АЦНС удостовери позицията си за непроменливост на името на МПЦ, както и това на страната и насочи зов за национално единение.
„ В резолюцията на Съборът е подкрепена позицията на МПЦ от 26 декември предходната година за непроменливост на конституционната позиция на македонския език, опазване на унитарния темперамент на Македония и да не се отстъпва от македонската национална еднаквост “, съобщи митрополит Тимотей, представител на МПЦ.
Редовното годишно съвещание на АЦНС се организира в събота в манастирския комплекс „ Рождество на пресвета Богородица “ в Калишща, в границите на юбилеите „ 1000 години Охридска Архиепископия “ и „ 60 години от възобновяването на Охридската Архиепископия в лицето на Македонската православна черква “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР