Скок в цените на автомобилните гуми у нас. Очаква се

...
Скок в цените на автомобилните гуми у нас. Очаква се
Коментари Харесай

Скок в цените на автомобилите и автомобилните гуми

Скок в цените на автомобилните гуми у нас. Очаква се 15% повишаване. Такова към този момент се е случило в Европа, отзвукът се чака у нас през есента. Увеличение, и то фрапантно, се чака и при продажбите на коли втора употреба. Причината за това е нарастването на цената на материалите, счита влогърът Филип Лазаров от „ Brichka.com”.

„ Има статистика, че дърветата, от които се създава каучукът, са се разболели. Истината е, че гумата е и петролен артикул, а както виждаме, нарастна и цената на горивото”, изясни той и посъветва притежателите на коли добре да подберат цолажа на гумите.

„ Още при започване на пандемията споделих, че доста ще нарастнат колите. Точно това се случи. В момента поради пандемията имаше проблем с производството и към този момент би трябвало да чакаме за нов автомобил. Съответно притежателите не продават старите си коли, а оттова нарастват и цените на коли втора употреба”, изясни Филип Лазаров.

Най-купуваните използвани коли в България варират сред 5 000 и 15 000 лева Влогърът уточни, че цената на някои от тях е скочила с към 2 000 лева, вместо да падне, тъй като са остарели. Според него колите ще нарастнат още и в идващите години и в този момент е моментът за покупка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР