Скок на цените! Летните занимални поскъпнаха в навечерието на ваканцията. Повишението

...
Скок на цените! Летните занимални поскъпнаха в навечерието на ваканцията. Повишението
Коментари Харесай

Скок на цените! Летните занимални поскъпнаха в навечерието на ваканцията

Скок на цените! Летните занимални нарастнаха в навечерието на ваканцията. Повишението е с 30% спрямо предходната година, написа. Цените стартират от 460 и минават 1600 лева, като в таксата не се включва обяд. Образователен център тази година ще взима по 500 лв. на месец, до момента в който предходната година за същата услуга са взимали по 350 лв. на месец.

Лятна киноваканция да вземем за пример коства по 250 лв. на седмица, на месец това ще излезе 1000 лв.. Школи оферират курсове по роботика, чуждоезиково образование, скаутски лагери, работилници и доста други интензивности, като там цените нормално стартират от 500-600 лв..

С цел да бъдат задоволително гъвкави летните забавачки оферират грижа за полуден, ден, седмица и месец. По на сметка излиза месечната такса, като
родителите в София ще би трябвало да се бръкнат с над 1000 лева за едно дете.
Обикновено братче или сестриче употребява отстъпка от 10%.

На множеството места в столицата обедите излизат сред 5 и 10 лв. дневно, като за месец според от работните дни това е сред 110 и 220 лева В Благоевград за 2-3 години двойно са поскъпнали частните занимални, сподели инспекцията на „ Телеграф “. Преди дневно родителите са плащали по 12-13 лв., в този момент цените към този момент са сред 20 и 30 лв., като тук е включен и обядът.
През ваканцията децата освен учат, само че и вървят на излети
– на реката, в старинния квартал Вароша, на пукотевица, на тенис, в галерията, на танци, на въжения парк. В Русе към този момент тече записването на искащите да посещават занималня. И там тази услуга е извънредно търсена през последните години, тъй като много деца няма при кого да бъдат оставени, а родителите им би трябвало да работят. Цената на множеството места е към 20 лв. дневно, само че единствено ако детето си носи храна от вкъщи. Предлагат се отстъпки, в случай че детето ще посещава през целия месец или през цялото лято.
Допълнително се заплаща храната, която се състои от утринна закуска, обяд и следобедна закуска.
Цената й варира от 6 до 10 лв. дневно. Освен разнородни игри навън в програмата са включени още изобразяване, разнообразни спортове и занимания, посещаване на басейн, на обекти в града и други.

В Стара Загора са десетина местата, които оферират занимания за хлапетата. Забавачките в Града на липите желаят предплатено заплащане – било то седмично или месечно, с цел да са сигурни в прихода си и с цел да могат да оцелеят. Цените стартират от 15 лв. за половин ден и 20 лв. за през целия ден и стигат до 37 лв. дневно. За съпоставяне, най-малко 10 лв. на час заплащат работещи майки на дами, които единствено да стоят при децата им у дома, сподели още инспекцията на „ Телеграф “. Цветелина Здравкова е притежател на детска занималня. Тя желае по 26 лв. дневно без храна.

Досега тя е приемала деца единствено през образователната година, само че от този юни отваря порти и през лятото. „ Има търсене за ваканциите и почивните дни “, изясни тя. Друга занималня приема деца от 6 години до пети клас. „ Таксата е месечна – за 16 визити, като на ден излиза към 21-22 лв. без храната, която родителите носят от у дома “, съобщи Митева.
Средно по 500 лв. на месец заплащат родителите в Бургас за частна занималня,
само че в случай че са включени повече екстри, таксата може да доближи до 700 лв.. Частно учебно заведение в морския град се занимава с децата против 35 лева дневно, 150 лева за седмица, а за месец желаят по 460 лева

Ако се предплатят трите ваканционни месеца  – юни, юли и август, занималнята излиза 1250 лева За следобедна закуска и обяд родителите доплащат по 6 лева на ден. Учебното заведение предлага и полудневно образование, за което цената е надлежно 30 лева дневно, за 5 дни – 120 лева, а за месец – 350 лева

Друга частна занималня в Бургас е оповестила занятия от 3 юни до 30 август, които се организират от понеделник до петък. Цената за един календарен месец е 469 лева, за седмица – 179 лева, а за един ден – 79 лева Месечната такса за полудневни занимания е 329 лева Друг частен център в морския град предлага британска езикова занималня против 510 лева на месец.

Освен образованието по непознатия език малчуганите могат да вървят и на тренировки по тенис, плуване и ветроходство, които обаче се заплащат в допълнение. В Бургас има и занималня, която е единствено в събота. Заниманията са от 10 до 15 часа, а цената е 300 лева на месец.
Ученици спортуват гратис
Учениците могат да спортуват гратис в границите на лятната ваканционна стратегия на Министерството на образованието и науката. Тя предлага безвъзмездни спортни занимания в цялата страна. Обикновено се организират в басейните на учебните заведения. Там децата играят волейбол, баскетбол, футбол, само че е належащо авансово записване.

Отделно от тази опция общините също оферират разнообразни благоприятни условия за безвъзмездни занимания. В София всяка година се организира стратегия „ Ваканция “. Ежегодно тя обгръща 4000 деца и младежи на възраст от 6 до 29 години. Те могат да се включат в занимания по спорт и изкуства. Безплатни спортни интензивности се оферират и по стратегии на Министерството на младежта и спорта, като измежду тях са плуване, бойни изкуства, тенис и прочие
Лято в музея
И тази година Регионалният исторически музей – София, ще провежда просветителната си стратегия „ Лято в музея ”. Тя се организира в четири поредни седмици. Заниманията нормално са от 10:00 до 16:00 ч., като те са подобаващи за деца сред 7 и 12 години. Всяка година музеят предлага разнообразни интензивности, като през 2023 година участниците посетиха Кремиковския манастир, участваха на сказка с известни български актьори в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, бяха на разходка в Природен парк „ Витоша “.

Участието е платено, като настоящата такса към момента не е оповестена. Миналата година таксата беше 175 лева за пет дни. Второ дете в фамилията употребява 50% отстъпка. Групата се състои от най-много 20 деца.

Предстои да започва и обичайното лятно зооучилище в софийския зоопарк. То е уместно за деца от 7 до 12 години, като стратегиите са разграничени в две възрастови групи – от 7 до 9 и от 10 до 12 години. За двете стратегии има и особено основани образователни тетрадки с цветни илюстрации.

Петдневната стратегия е неповторима по наличие и може да се ползва единствено в изискванията на софийския зоопарк. Неотменна част от престоя на децата в зоологическата градина е контактът и грижите за животните в Екологичния център.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР